ELČE JOŠ UVEK U POTRAZI ZA PRVIM TRIJUMFOM: Selta ima priliku da prekine svoj crni niz

M.T.

06. 01. 2023. u 09:26

KLUB iz Viga je već osam kola bez pobede.

ЕЛЧЕ ЈОШ УВЕК У ПОТРАЗИ ЗА ПРВИМ ТРИЈУМФОМ: Селта има прилику да прекине свој црни низ

EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Situacija Elčea sve je gora iz kola u kolo, a klub iz Alikantea teško da će popraviti bilo šta i posle današnjeg 16. kola španskog šampionata kada od 18.30 bude dočekao Seltu na stadionu ''Manuel Martinez Valero''.

Ekipa Elčea zakucana je za dno španskog šampionata. Elče u prvih 15 kola ima samo četiri remija i 11 poraza i još uvek čeka na prvu pobedu u sezoni. Sa svega četiri boda ekipa trenera Pabla Maćina drži fenjer u La Ligi i nema naznaka da će se nešto po tom pitanju promeniti.

U poslednja četiri kola Elče je doživeo sva četiri poraza, a poslednji je došao u prethodnom kolu od Atletiko Madrida. U međuvremenu, Elče je poražen i u šesnaestini finala Kupa kralja minimalnim rezultatom od niželigaša Seute. Računajući sva takmičenja, Elče je u poslednjih deset mečeva sedam puta poražen uz tri pobede, ali nijedna nije bila u španskom šampionatu.

Selta takođe ne blista ove sezone, ali je njena situacija makar trenutno bolja u odnosu na Elče. Klub iz Viga u nastavku španskog šampionata je odigrao nerešeno sa Seviljom, da bi u šesnaestini finala Kupa kralja eliminisan od Espanjola posle produžetaka.

Ekipa trenera Karlosa Karvahala zapravo je u sasvim solidnoj formi pošto je u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima uspela da pobedi tri puta, odigra četiri meča nerešešeno uz tri pretrpljena poraza. Trenutno je na tabeli Selta na 17. poziciji sa 13 osvojenih bodova. To je poslednja pozicija koja garantuje opstanak u ligi, a Selta ima bod više u odnosu na Sevilju koja je na prvom mestu ispod crte.

Trener Elčea Pablo Maćin ima mnogo glavobolja oko sastavljanja tima pošto je veliki broj igrača povređen. U timu neće biti Džonija Alamoa, Džona Četaje, Aleksa Kolada i Hosana zbog povreda, dok je pod znakom pitanja Nikolas Merso. Zbog crvenih kartona utakmicu sa Seltom propustiće Domingoz Kvina i Gonzalo Verdu. Što se tiče Selte, trener Karlos Karvahal ima maltene kompletan tim na raspolaganju, a jedino je upitno igranje Karsela Pereza zbog lakše povrede.

Današnji rivali potpuno su izjednačeni u posednjih deset međusobnih duela pošto su i Elče i Selta ostvarili po četiri pobede dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima ostvarila po jednu pobedu minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)