LUKINA MAGIJA NE PRESTAJE: Teksaški derbi je motivacija!

M.M.

31. 12. 2022. u 12:48

KOŠARKAŠI San Antonija će u noći između subote i nedelje ugostiti Dalas Meverikse. Utakmica će se igrati u "ATT" dvorani sa početkom u 01.00.

ЛУКИНА МАГИЈА НЕ ПРЕСТАЈЕ: Тексашки дерби је мотивација!

FOTO: AP/Tanjug

Ono što Luka Dončić radi na terenu je zaista neverovatno. Sezonu je počeo u velikom stilu, Finiksu je ubacio 35 poena, da bi tri dana kasnije i Memfisu spakovao 32. 

Nešto lošije izdanje imao je tek nakon mesec dana u duelu sa Orlandom kada je brojao do 24.

Utakmica sa Floriđanima je verovatno bila i okidač u Lukinoj glavi jer je nastavku na terenu izgledao sve bolje.

Ono što će ostati upamćeno dok je igre pod obručima je svakako partija koju je pre nekoliko noći prikazao protiv Njujorka. Ostaće zabeleženo da niko u istoriji nije uspeo da upiše tripl-dabl sa takvim brojkama.

Slovenac je meč završio sa 60 poena, 21 skokom i 10 asistencija, a način na koji je svoj tim odveo u produžetak je takođe za pamćenje. Procenat pogođenih šuteva iz igre je bio na visokom nivou (68%).

Meveriksi ove sezone imaju skor od 20 pobeda i 16 poraza i velika je verovatnoća da ćemo ih gledati u Plej-ofu.

Luka ove sezone najveću podršku ima u Kristijanu Vudu koji ima prosek od 17 poena, dok je iza njega Spenser Dinvidi sa 16,5.

Izabranici Džejsona Kida su prošle sezone igrali finale Zapada gde su poraženi od Golden Stejta rezultatom 4-1 u seriji. "Ratnici" su kasnije i osvojili šampionski prsten.

Sa druge strane puleni Grega Popoviča ne mogu da se pohvale dobrim rezultima. "Mamuze" su u dosadašnjem delu takmičenja upisale 23 poraza i samo 12 pobeda.

Jedini tim koji je upisao manje pobeda od njih je Hjuston.

Najbolji igrač u redovima Sparsa je Keldon Džonson koji prosečno ubacuje 20,9 poena, dok ga verno prati Devin Vasel sa 19,6.

Prvi asistent je Tre Džons koji ima 6,5 dodavanja po meču, dok je pod obručima najdominantniji austrijski internacionalac Džejkob Peltl koji ima 8,9 uhvaćenih lopti.

Meverikse u sledećem kolu očekuje još jedan teksaški okršaj sa Hjustonom, dok će sa druge strane Popovičevi puleni snage odmeriti sa Bruklinom na gostujućem terenu.

Ovi rivali se još uvek nisu sastali u novoj sezoni. U njihovom poslednjem duelu smo videli veliki broj poena.

Naša procena je da će i večeras granica biti prebačena.

NAŠ TIP: +223,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri