HOLAND JE SA DRUGE PLANETE! Siti ima neverovatan niz protiv današnjeg protivnika

V.M.

31. 12. 2022. u 10:04

MANČESTER siti će ugostiti Lampardove izabranike u okviru 18. kola Premijer lige.

ХОЛАНД ЈЕ СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ! Сити има невероватан низ против данашњег противника

Foto: Profimedia

Obračun dve ekipe koji biju potpuno drugačije bitle ove godine. Domaćin se bori za titulu i nastavlja pohod za liderom Arsenalom koji mu beži pet bodova, dok je Everton vezao tri poraza i nalazi se u grčevitoj borbi za opstanak.

Siti igra odlično ove sezone i drugi je na tabeli sa 35 osvojenih poena. U prethodnih pet kola ostvario je četiri pobede uz poraz od Brentforda. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru odigrao je dve utakmice. Prvo je savladao Liverpul u EFL kupu sa 3:2, a nakon toga je na gostovanju bio bolji od Lidsa rezultatom 1:3. Gvardiolini izabranici su jedni od najboljih domaćina Premijer lige, na osam utakmica kod kuće pokupili su 21 bod.

''Građani'' su najefikasniji napad lige, postigli su 43 gola ove sezone. Najviše zaslužan je to neverovatni norveški centarfor, Erling Holand. Norvežanin je postigao fascinantnih 20 golova na 14 nastupa u eliti i ako nastavi ovako lagano će prestići rekord za najviše golova u sezoni koji drže Širer i Kol ako govorimo o sezoni sa 42 utakmice u kojoj su po 34 puta tresli mrežu sredinom 90-ih ili Salahov rekord od 32 gola ako govorimo o sezoni sa 38 utakmica koji je postvario 2018. godine.

Gost se nalazi u ozbiljnom problemu, u poslednjih pet utakmica osvojio je samo četiri boda, a vezao je i tri poraza. Everton je trenutno 17. na tabeli sa 14 poena, što je samo bod više od Vulvsa koji su u zoni ispadanja. Upravo ih je Vulverhempton u veoma bitnom meču savladao pre par dana na ''Gudisonu'' sa 1:2. Jeri Mina je doveo svoj tim u prednost, ali su Podens i Ait Nuri preokrenuli rezultat. Frank Lampard je preuzeo klub krajem prošle sezone i održao ga je u eliti, ali pitanje je da li će to uspeti i ove godine.

''Karamele'' su defanzivno dosta dobre, primile su 19 pogodaka, ali glavni problem im je napad jer su postigle samo 12 golova.

U međusobnim susretima prednost ima domaćin. Siti je vezao neverovatnih deset pobeda protiv današnjeg protivnika.

Gvardiola neće moći da računa na Diaza, dok je pod znakom pitanja Hulijan Alvarez koji se vraća u trening nakon produženog odmora zbog osvajanja Svetskog prvenstva sa Argentinom.

Everton će biti bez Taunzenda, Garnera, Mine i verovatno Dominika Kalverta Luina koji nije nastupuio na prošloj utakmici.

Očekujemo da Mančester siti rutinski odradi posao i osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1&D3+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)