TENISKA BAJKA MOMKA IZ OSLA: Borba za još jedan veliki uspeh!

M.M.

19. 11. 2022. u 10:48

KASPER RUD i Andrej Rubljov sastaće se i polufinalu završnog Mastersa u Torinu.

ТЕНИСКА БАЈКА МОМКА ИЗ ОСЛА: Борба за још један велики успех!

FOTO: AP/Tanjug

Nekako je na scenu stigao iz drugog plana. Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Borna Ćorić, Denis Šapovalov i pojedini, sve su to momci koji su bili medijski propraćeniji od njega, međutim, krvavi rad i disciplina su ga doveli tu gde je trenutno.

Kasper Rud je momak rođen 22. decembra 1998. godine u Oslu, otac Kristijan je zapravo i njegov trener od samog početka.

Norvežanin je učenik Nadalove akademije, a Rafa je prepoznavši talenat odlučio da mu bude i lični mentor.

"Bik sa Majorke" je u intervjuima dosta puta isticao kako je Kasper tih i povučen momak koji dolazi iz dobre porodice.

Prvo priznanje dobio je 2015. godine kada je sa nepunih 17 godina dobio poziv trenera da bude deo Dejvis Kup reprezentacije Norveške.

Oni najvredniji uspesi su stigli narednih godina, naporan rad i treninzi sa "kraljem šljake" su se prvi put došli do izražaja 2019. godine kada je Kasper stigao do svog prvog finala, međutim, u Hjustonu je nakon velike borbe bolji od njega bio Kristijan Garin.

Skoro godinu dana je trebalo ovom momku da stigne do svog drugog finala, već naredne sezone u Buenos Ajresu je osvojio i svoju prvu titulu, u direktnom okršaju za trofej savladao je Pedra Souzu.

Godine 2021. je već bio za klasu bolji teniser, igrao je pet finala i svih pet je dobio. Pokorio je Ženevu, Baštad, Gštad, Kicbil i San Dijego. Titula u Kaliforniji je zapravo i prva koja je osvojena na betonskoj podlozi.

A šta reći tek za ovu sezonu, dva puta je bio deo najveće teniske pozornice, igrao je finale Rolan Garosa i Ju-Es opena, međutim, zasutavljali su ga momci sa iste te akademije na kojoj je napredovao kao igrač. Vlasnik te škole, odnosno njegov mentor Rafa je bio bolji od njega u Parizu, dok se u Njujorku "dželat" zvao Karlos Alkaraz.

Ovaj dvadesettrogodišnjak sa sobom nosi lepu priču koja će još dugo trajati, a jedna od stranica biće ispisana upravo ovde u Torinu. 

Danas ga očekuje polufinale sa Andrejom Rubljovim, sedmim igračem na svetu. Rus je u poslednjem meču grupne faze savladao Stefanosa Cicipasa nakon preokreta i tako obezbedio prolaz u završnicu turnira.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +22,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju