MICIĆ I KALINIĆ U RAZLIČITOM RASPOLOŽENJU DOČEKUJU MEĐUSOBNI SUSRET: Katalonci u naletu protiv grogiranog šampiona

M.T.

17. 11. 2022. u 09:40

EFES je doživeo tri uzastopna poraza.

МИЦИЋ И КАЛИНИЋ У РАЗЛИЧИТОМ РАСПОЛОЖЕЊУ ДОЧЕКУЈУ МЕЂУСОБНИ СУСРЕТ: Каталонци у налету против грогираног шампиона

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Efes će probati ove sezone da treći put uzastopno osvoji Evroligu, ali za sada stvari ne stoje najbolje za branioca titule koji će danas od 18.30 u dvorani ''Sinan Erdem'' u okviru osmog kola dočekati Barselonu koja nekoliko godina unazad ozbiljnim budžetom pokušava da dođe do evropske krune.

Ekipa Ergina Atamana imala je posle četiri kola učinak od dve pobede i dve poraza, ali je u naredna tri kola doživela sva tri poraza u duelima protiv Fenerbahčea, Bajerna i Real Madrida i sada se nalazi na 15. mestu sa dve pobede i pet poraza, učinku koji niko od navijača sigurno nije očekivao.

Efes je od početka sezone bez Šejna Larkina, što turskom timu dodatno otežava situaciju pošto ima opciju manje u napadu, a upravo protiv Barselone će taj nedostatak biti uočljiviji. U turskom šampionatu Efes je trenutno četvrti sa četiri pobede i jednim porazom od Burse, našeg Dušana Alimpijevića. Međutim, računajući sva takmičenja, Efes je u poslednjih pet mečeva pobedio samo jednom.

Barselonina situacije je znatno drugačija od petog kola. Do tog trenutka su Katalonci kao i Efes imali učinak od po dve pobede i poraza, ali su za razliku od današnjeg protivnika ušli u seriju od tri pobede protiv Fenerbahčea, Armanija i Makabija i sada su na trećem mestu sa pet pobeda i dva poraza, iza Olimpijakosa sa istim učinkom, a ispred Monaka koji ima identičan rezultat.

Ni Šarunas Jasikevičijus nema na raspolaganju sve igrače pošto od početka sezone u Evroligi ne može da računa na Nikolu Mirotića, Kajla Kurika i Serhi Martineza. Ipak i sa tim izostancima Barselona za sada uspeva da se izbori pošto je u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima.

U poslednjih deset mečeva između ovih timova Efes je uspešniji sa šest ostvarenih pobeda u odnosu na četiri trijumfa Barselone, ali su Katalonci prošle sezone slavili u oba meča.

NAŠ TIP: Pobednik 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)