NOVAK ĐOKOVIĆ OBARA SOPSTVENI REKORD? Neustrašivi "super klinac" protiv svog idola

V.D.

06. 11. 2022. u 09:45 >> 09:48

DANAS od 15 časova gledaćemo sudar mladosti i iskustva u pariskoj dvorani "Bersi"

НОВАК ЂОКОВИЋ ОБАРА СОПСТВЕНИ РЕКОРД? Неустрашиви супер клинац против свог идола

FOTO: Tanjug/AP

Popularni "super klinac" je u životnoj formi, ovaj devetnaestogodišnji Danac je nekadašnji prvi junior sveta a ove sezone je napravio neverovatan skok na ATP listi s obzirom da je sezonu počeo kao 103. igrač sveta a trenutno se nalazi na 18. poziciji dok ga od ponedeljka očekuje novi napredak s obzirom na plasman u finale turnira masters serije.

Sjajnu igru mladog tenisera na svojoj koži su u "gradu svetlosti" osetili Sten Vavrinka, Hubert Hurkač, Andrej Rubljov, Karlos Alkaraz i Feliks Ože-Alijasim koji su se našli na njegovom putu do finala.

Danac je do sada igrao četiri finala i to sva četiri ove godine i okitio se sa dve ATP 250 titule u Minhenu i Stokholmu a ovo će mu biti prvo Masters finale i to baš protiv njegovog idola i velikog prijatelja Novaka Đokovića koji je zajedničkim treninzima mnogo pomogao u razvoju mladog tenisera.

Što se tiče našeg najboljeg tenisera svih vremena on je u odličnoj formi. Nakon trofeja na turnirima u Astani i Tel Avivu, Novak igra još jedno finale.

Đoković je u seriji od 13 uzastopnih pobeda i na putu do finala savladao je Maksima Kresija, Karena Kačanova, Lorenca Musetija i juče u polufinalu Stefanosa Cicipasa.

Iako je nakon prvog seta protiv Grka izgledalo da će Novak rutinski privesti meč kraju, peti igrač sveta se nije predavao i odveo je meč u jako uzbudljivi treći set u kome je pitanje pobednika rešeno tek u taj brejku.

Srbin će se danas boriti za oboranje sopstvenog rekorda s obzirom da bi eventualnom pobedom otišao korak dalje sa brojem masters trofeja. Srbin trenutno ima 38 masters titula dok je Rafael Nadal drugi na večnoj listi rekordera sa 36.

Ovo će biti drugi međusobni duel Đokovića i Runea a 16 godina stariji teniser je prvi meč na prošlogodišnjem Ju-Es openu rešio u svoju korist rezultatom 3:1.

Novak je svakako veliki favorit iako ulazi nešto umorniji u ovaj meč ali verujemo da će još jednim trofejom obradovati sve svoje navijače širom planeta.

NAŠ TIP: Rune - Đoković 0:2 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest