Srbin juri novo finale!

M.M.laslo đere

26. 08. 2022. u 08:17 >> 17:22

LASLO Đere i Mark-Andrea Hisler sastaće se u polufinalu Vinston Sejlema.

Србин јури ново финале!

FOTO: M. Vukadinović

"Nekada imam osećaj da nije sve do mene" bile su Laslove reči nakon poraza u prvom kolu Vimbldona.

Da, sreća jeste okrenula leđa našem teniseru u tom meču protiv Alehandra Tabila, međutim, možda su došli dani kada sunce sija i u Lacijevom "dvorištu".

U četvrtfinalnom meču je preko puta mreže stajao Rišar Gaske, dva sata i 43 minuta se vodila rovovska bitka.

Prva dva seta nisu trajala koliko je odlučujući, nakon 79 minuta igre na semaforu je stajalo 1-1, a onda je usledila prava drama, naš teniser je poveo sa 3-0 u gemovima i delovalo je kao da će ubrzo privesti meč kraju, međutim, bivši sedmi teniser sveta je brzo vratio izgubljeno i nakon nekoliko sigurnih servis gemova ušli smo u taj-brejk.

Trinaesti gem je dugo vremena bio psihiči nepremostiva prepreka za rođenog Senćanina, izgubio ih je čak 18 u nizu, da bi u drugom kolu protiv Žoao Souze uspeo da prekine crnu seriju, i to je bilo dovoljno da u četvrtfinalu ostane smiren pri rezultatu 4-6 i sa četiri poena u nizu napravi uspeh karijere na ovoj podlozi.

Foto: G.Č.

Laslo će igrati svoje prvo polufinale na betonu, i drugo u ovoj sezoni. Kada je 2018. godine igrao na ovom turniru ispao je na samom startu od Tomija Pola. Ovim uspehom je obezbedio 90 bodova i od ponedeljka će napredovati na ATP listi.

Boriće se naš predstavnik za svoje četvrto finale u karijeri, poslednje je igrao u Kaljariju prošle godine kada je izgubio od Lorenca Sonega nakon tri seta.

Današnji protivnik biće Švajcarac, levoruki teniser koji je ove godine prvi put ušao u TOP 100. Momak iz Ciriha je prvi put uspeo da dogura dalje od drugog kola nekog turnira.

Ovi rivali su se sastali ove godine u Baštadu upravo u drugom kolu i tada je Srbin trijumfovao u dva seta.

Verujemo da će naš teniser nastaviti sa dobrim igrama i plasirati se u veliko finale.

NAŠ TIP: Đere - Hisler 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)