Može li Cicipas do svog prvog finala na zelenoj površini?

M.M.

24. 06. 2022. u 09:41

STEFANOS Cicipas i Benjamin Bonci odmeriće snage u polufinalu Majorke.

Може ли Циципас до свог првог финала на зеленој површини?

FOTO: AP/Tanjug

Stefanos je rođen 1998. godine u Atini, dolazi iz sportske porodice, a glavni trener mu je otac Apostolos Cicipas.

Šesti reket sveta je već sada najbolji grčki teniser svih vremena, najviši plasman je imao prošle godine kada je stigao do treće pozicije na ATP rang-listi.

Do sada je u karijeri igrao 20 finala, a najveće mu je prošle godine na Rolan Garosu kada je poražen od našeg Novaka Đokovića.

Prva osvojena titula bila mu je 2018. godine u Stokholmu, nakon toga na red su došli po dva puta Marsej i Monte Karlo, Eštoril, Lion i onaj najbitniji, Završni masters kup.

Ove sezone je jednom uspeo da podigne trofej, bilo je to u Kneževini.

Foto: AP

Na Majorki trenutno igra svoj treći turnir ove sezone na travnatoj podlozi, nastupao je još u Štutgartu i Haleu gde se nije proslavio, ispao je od Marija, odnosno Kirjosa.

Na španskom ostrvu mu za sada dobro ide, eliminisao je Ilju Ivašku i Markosa Hirona, u četvrtfinalu protiv Amerikanca je imao velikih problema, međutim, uspeo je nekako da prelomi u svoju korist.

Naredni turnir mu je Vimbldon, i forma mu ide uzlaznom putanjom, ali igra nije još uvek na tom nivou da bi mogao da pretenduje za završnicu grend slema.

Prethodna dva učešća na terenima "Ol Ingland kluba" je završio već u prvoj rundi, prepreke ovom dvadesetčetvorogodšnjaku bile su Tomas Fabijano i Fransis Tijafo.

Njegov današnji protivnik nema većih uspeha u karijeri, ali ove godine je počeo da igra kvalitetan tenis, brzi uslovi odgovaraju njegovom stilu igre i kada ga služi servis, može biti izuzetno neugodan.

Ovi rivali su se sastali pre samo deset dana i tada je Cicipas slavio nakon tri seta, verujemo da će i danas granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +22,5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri