SPEKTAKL NA ŠATRIJEU: Nezaustavljiva Poljakinja!

M.M.

04. 06. 2022. u 07:49

IGA Švjontek i Kori "Koko" Gof sastaće se u finalu Otvorenog prvenstva Francuske. Meč će se igrati na centralnom stadionu "Filip Šatrije" sa početkom u 15 časova.

СПЕКТАКЛ НА ШАТРИЈЕУ: Незаустављива Пољакиња!

FOTO: Tanjug

Poljakinja koja je rođena 2001. godine u Varšavi kaže da uživa u rokenrol muzici, a tenisom je počela da se bavi zato što je želela da pobedi stariju sestru. Ova dvadesetjednogodišnjakinja dolazi iz sportske porodice, otac Tomaž Švjontek se bavio veslanjem i nastupao je na Olimpijskim igrama 1988.godine u Seulu.

Prošle godine ova teniserka je prvi put ušla u TOP 10, dospela je na 4. mesto VTA liste, debitovala je na završnom turniru i tako postala prva Poljakinja još od Agnješke Radvanske kojoj je to pošlo za rukom

<

 A ono što Iga radi ove sezone, to je zaista za udžbenike, u poslednja 34 meča nije zabeležila nijedan poraz, trenutno ima zvanje najbolje igračice na svetu i u 2022. godini ima 5 osvojenih titula, u prošlom kolu je počistila sa terena Dariju Kasatkinu prepustivši joj samo 3 gema.

Mesecima unazad gledamo dominaciju jedne igračice na turu, mnogi se nadaju da će devojka iz Varšave imati loš dan, ali to za nju ne postoji, u svakom meču koncentracija dostiže maksimum.

FOTO: AP/Žan-Fransoa Badi

Njena danšnja protivnica je osamnaestogodišnja Koko Gof koja je 23. na svetu i za sada u karijeri ima 2 trofeja, ove sezone još uvek nije podizala pobednički pehar.

Amerikanka je u Parizu na putu do finala dobila 6 mečeva i još uvek nije izgubila set.

Redom su "padale", Marino, Van Ojtvank, Kanepi, Mertens, Stivens i u polufinalu Trevizian.

Najduže što je ostala na terenu bilo je sat vremena i 33 minuta, zaista je prikazala impresivan tenis.

Ove dve teniserke su se do sada sastale dva puta, i oba puta je Poljakinja slavila, poslednji put su ukrstile rekete ove godine u Majamiju, Koko je tada uzela samo 4 gema.

Očekuje nas "ludo" finale u kome će igrati dve devojke koje su definitivno prikazale najbolji tenis u prethodne dve nedelje.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +18,5 (kvota 1,7)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni