"SOKOLOVI" POLEĆU: Komšijski derbi u Podgorici

Novosti online

04. 06. 2022. u 08:38

NEMA sumnje da nas očekuje velika borba i prilično izjednačen duel.

СОКОЛОВИ ПОЛЕЋУ: Комшијски дерби у Подгорици

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Miodraga Radulovića, fudbaleri Crne Gore, uz dosta problema sa povredama i dosta promena na spisku, pripremaju se za start B divizije Lige nacija i duel sa Rumunijom koji je na programu večeras od 20.45 u Podgorici.

Risto Radunović, član FKSB, nekada moćne Steaue i Marko Vukčević, koji igra za ekipu UTA iz Arada, odlično poznaju pomenutog protivnika.

- Možemo da pomognemo selektoru i stručnom štabu u vezi sa kvalitetom selekcije Rumunije, ali objektivno, velikih tajni nema. Ovo je treći put da Crna Gora počinje takmičarski ciklus duelom sa Rumunijom, znamo da se radi o kvalitetnoj i čvrstoj selekciji, znamo sistem igre koji forsira, odakle preti najveća opasnost, a gde naš rival ima slabosti - naglasio je Marko Vukćević.

Prethodna dva duela, sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem, završena su bez pobednika – 1:1 u Klužu 2016. godine na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, odnosno 0:0 u Ploeštiju dve godine kasnije u premijernom izdanju Lige nacija. U Podgorici, Crna Gora je jednom pobedila Rumuniju sa 1:0 – kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, jednom je izgubila sa 1:0 u Ligi nacija.

- Kao i svi u timu, nadam se i očekujem veliku podršku navijača i pobedu. U ovom momentu sve je podređeno duelu sa Rumunijom. Igramo pred našim navijačima, na našem terenu, imamo kvalitet i verujem da smo kadri da stignemo do pobede, uprkos problemima koje imamo sa povredama i izostancima bitnih igrača - istakao je Radunović.

Najveći hendikep za "sokolove" biće izostanak Stefana Savića. Defanzivac madridskog Atletika i poslednjih sezona najbolji crnogorski fudbaler, doživeo je kontuziju kosti stopala, a nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da mora da pauzira najmanje trideset dana.

Nema sumnje da nas očekuje velika borba i prilično izjednačen duel. Gosti su blagi favoriti, iskusnija su reprezentacija, imaju mnogo više uspeha na internacionalnom nivou. Ipak, malo prednost dajemo Crnoj Gori uz "osigurač" - duplu šansu uz najviše tri pogotka na utakmici.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju