TIP IZ EVROLIGE: Barsa i Olimpijakos igraju za čast!

M.M.

21. 05. 2022. u 08:16 >> 14:32

KOŠARKAŠI Barselone i Olimpijakosa odigraće meč za treće mesto.

ТИП ИЗ ЕВРОЛИГЕ: Барса и Олимпијакос играју за част!

FOTO: Tanjug/Ap

Šta reći? Polufinalni mečevi nisu mogli biti zanimljiviji, u oba duela smo videli veliku dramu gde je jedna lopta odlučivala pobednika.

Dve ekipe koje su prikazale najbolju košarku u regularnom delu će se boriti za treće mesto, Katalonci su na kraju prve faze imali skor od 21-7, dok je Olimpijakos bio na 19-9.

Oba tima su u tom delu takmičenja u poslednjim međusobnim duelima pobeđivala jučerašnje rivale.

Veliko je pitanje hoće li danas biti motivacije, oba sastava su doputovala u Beograd sa jednom namerom, da se popnu na pobedničko postolje.

Barsu su većina ljubitelja košarke videli kao prvog favorita, tokom čitave sezone su taj "teret" nosili na leđima.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su malo sporije ušli u meč, ali su sredinom druge četvrtine zaigrali jako dobro, posle 20 minuta na odmor su otišli sa +11.

Foto: Profimedia

Delovalo je kao da Madriđani tonu i da im spasa nema, ali naprotiv, puleni Pabla Lasa su počeli da pogađaju iz svih pozicija i u drugom poluvremenu su ubacili čak 52 poena.

U neizvesnoj završnici Serhio Ljulj i Fabijen Kozer su preuzeli odgovornost i uveli svoj tim u finale.

Sa druge strane Pirejci su mukotrpnim trudom uz veliku podršku navijača  stigli do egala protiv Anadolu Efesa, a zatim je maestralni Vasilije Micić srušio sve snove crveno-belih.

U Barseloni su se najviše istakao aktuelni MVP takmičenja Nikola Mirotić sa 26 poena, 12 skokova i 5 asistencija, pratio ga je argentinski reprezentativac Nikolas Laprovitola sa 17 koševa, dok je Brendon Dejvis brojao do 15.

FOTO: N. Iljukić

Dok se u sastavu Jorgosa Barcokasa niko nije posebno istakao, ali imali su čak pet dvocifrenih igrača. MekKisik je ubacio 12 poena, dok su Slukas, Martin i Dorsi dodali po 11, Kostas, Papanikolau je ostao na 10.

Biće zanimljivo videtu u kakvom će raspoloženju igrači istrčati na teren i da li su treneri uspeli da motivišu svoje pulene.

Ovi rivali su se dva puta sastajali ove sezone i odneli su po jedan trijumf, svako je pobeđivao u svojoj dvorani, Barsa je to učinila nakon produžetka još u trećem kolu Evrolige, dok je Olimpijakos u revanšu odneo bodove zahvaljujući sjajnoj partiji MekKisika koji je tada ubacio 20 poena.

Naša procena je da nećemo videti previše čvrste odbrane i da će pasti veliki broj poena.

NAŠ TIP: +158,5 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)