SPEKTAKL U NAJAVI: Ove reprezentacije trenutno igraju najlepšu odbojku na svetu

V.M.

24. 05. 2024. u 12:05

NAKON pobeda u uvodna dva kola odbojkaške Lige nacija, Kuba ili Japan će po prvi put osetiti gorčinu poraza kada se budu sastali u Rio de Žaneiru od 19 časova.

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ: Ове репрезентације тренутно играју најлепшу одбојку на свету

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun timova za koje se slobodno može reći da su prikazali najlepšu odbojku u uvodna dva kola. To pogotovo važi za Japance koji su i pored činjenice da su bez dva najbolja igrača, Išikave i Takahašija, ostvarili rutinske pobede nad Argentinom (3:1), odnosno Srbijom (3:0).

Izabranici Filipa Blana su izuzetno brza ekipa, pokrivaju čitav teren, eksplozivni su i svojim potezima konstantno dižu publiku na noge. U odsustvu pomenutog dvojca, najviše se istakao Nišida koji je sakupio 40 poena na dve odigrane utakmice i Kubanci će posebno morati da obrate pažnju na sjajnog korektora.

Što se tiče Kube, teško da postoji ekipa na svetu koja može da se nosi sa njihovom atletskom sposobnošću i čistom snagom sa kojom udaraju loptu.

Nakon nekoliko godina lutanja i slabih igrača, ponovo imaju sjajnu generaciju predvođenu primačima Jantom Ererom i Anhel Lopezom, a uz najbitniji šraf je prekaljeni srednji bloker Robertlandi Simon.

Koliko su ozbiljni pokazali su pobedom nad domaćinom Brazilom pre par dana (3:1), a nakon toga su identičnim rezultatom bili bolji i od Nemačke.

Ono što vredi napomenuti je da se Kuba direktno bori sa Srbijom za deveto mesto na svetskoj rang-listi, poslednje koje vodi u Pariz i nakon ostvarenih trijumfa preskočila je ''orlove'' na tabeli, doduše ima samo četiri boda prednosti i sigurno je da nas očekuje veliki broj promena na listi do kraja Lige nacija.

Očekujemo jedan izuzetno zanimljiv meč, ove reprezentacije su veoma ujednačene što se i vidi po kvotama, a mi verujemo da će se večeras u Antaliji odigrati svih pet setova.

NAŠ TIP: tačan broj setova 5 (kvota 3,30) 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)