VLAHOVIĆ NADOMAK PRVOG TROFEJA SA JUVENTUSOM: Sve što ga deli od njega je izuzetno razigrana ''boginja provincije''

V.M.

15. 05. 2024. u 11:10

VEČERAS je na programu finale Kupa Italije, a u njemu će se na ''Olimpiku'' sastati Atalanta i Juventus (21.00).

ВЛАХОВИЋ НАДОМАК ПРВОГ ТРОФЕЈА СА ЈУВЕНТУСОМ: Све што га дели од њега је изузетно разиграна богиња провинције

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta je uhvatila zalet u najbitnijem delu sezone, ostvarila je šest pobeda na poslednjih sedam utakmica i puca od samopouzdanja pred današnji susret u prestonici.

Poslednja žrtva joj je upravo bila rimska Roma (2:1), a ta pobeda nosi poseban značaj jer se njom odmakla na plus tri u odnosu na ''vučicu'' od koje je odigrala meč manje i tako napravila veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

O sjajnoj sezoni ''boginje provincije'' govori i to da se plasirala u finale Lige Evrope u kojem će imati priliku da okonča sezonu bez poraza Leverkuzena, tako da je ''dupla kruna'' u opticaju za izabranike Đan Pjera Gasperinija.

Što se tiče Kupa Italije, Atalanta je imala dosta težak put do finala, igrala je samo protiv ekipa iz Serije A, ali to joj nije predstavljalo problem i redom je bila bolja od Sasuola, Milana i Fiorentine.

Sa druge strane, koliko je dobra forma nominalnog domaćina, toliko je Juventusova loša. ''Stara dama'' igra katastrofalno, poslednji trijumf ostvarila je pre više od mesec dana i na minulih šest utakmica u svim takmičenjima odigrala je čak pet remija, uz poraz od Lacija.

Igrači su u potpunosti izgubili veru u trenera Alegrija, evidentno je da im ne odgovara njegova fudbalska filozofija i velikan iz Torina se nalazi u velikom problemu pred večerašnje finale, a najbolji primer toga videli smo proteklog vikenda kada je pogotkom Rabioa u završnici meča spasao bod protiv poslednjeplasirane Salernitane (1:1)

Jedna od retkih svetlih tački Juvea je srpski centarfor Dušan Vlahović. Za njega se može reći da je odigrao veoma dobru sezonu, sa 16 postignutih golova nalazi se pri vrhu liste strelaca Serije A i biće oran da večeras osvoji svoj prvi trofej u ''crno-belom'' dresu.

Pored njega, u redovima gostiju se nalazi još jedan srpski reprezentativac Filip Kostić koji je standardan u ekipi u poslednjih nekoliko utakmica i očekuje se da započne meč na levom boku ''bjankonera''.

Kao i Atalanta, na putu do finala Juve je igrao samo protiv ekipa iz Serije A, mada je realno gledano imao dosta lakše protivnike, Salernitanu, Frozinone i Lacio.

Večerašnji rivali su odigrali dva meča ove sezone i oba su završena nerešenim rezultatom. U Bergamu je bilo 0:0, dok su u Torinu bili znatno efikasniji, 2:2.

Iako je forma na strani ''boginje'', iskustvo je prednost ''stare dame'' koja je najuspešniji klub u istoriji Kupa Italije koji je osvajala rekordnih 14 puta naspram jednog Atalantinog trofeja u ovom takmičenju.

Takođe, vredi napomenuti da su se sastali u finalu 2021. godine i tada je Juve slavio sa 2:1.

Izostanci više muče Gasperinija koji ne može da računa na Skamaku, Toloija, Holma i Kolašinca, dok dosta manje muke ima Alegri koji na raspolaganju jedino nema Matiju de Šilja.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,53)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!