"ORLIĆIMA" IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra

O. M.

19. 04. 2024. u 10:13

NICA i Lorjan otvaraju 30. kolo francuske lige jedan. Utakmica se igra na stadionu "Alijanc rivijera" od 21 čas.

ОРЛИЋИМА ИЗМИЧЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Криза траје од почетка децембра

Foto: Profimedia

"Orlići" su posle fantastičnog starta sezone zapali u krizu rezultata, ali i dalje su u konkurenciji za sam vrh tabele, pa i mesto u Ligi šampiona. Da bi u tome i uspeli, moraće da se vrate na pobedničku stazu. U poslednjih devet kola, od starta februara, ostvarili su samo jednu pobedu.

Nica je do početka decembra bila neporažena i druga na tabeli, ali njihova forma nije bila sjajna u poslednjih nekoliko meseci.

Od početka februara, osim što imaju samo jednu pobedu u ligi, samo dva tima su osvojila manje bodova od njih.

Nica je trenutno peta na tabeli sa 44 boda i zaostaje pet bodova za Lilom. Ima samo jedan bod više od Lansa, tri više od Liona i četiri više od Remsa.

Predstoje im tri teške utakmice, protiv Pari Sen Žermena, Lila i Marselja u poslednjih šest utakmica i zato je ova utakmica protiv Lorjana veoma važna.

Bez pobede su kod kuće u četiri utakmice u kojima su uzeli samo jedan bod. Pre tog niza, imala je sedam pobeda iz svojih prvih 10 utakmica kod kuće i bila je neporažena.

Nica je tim sa najmanjim prosečnim brojem golova po utakmici (1,79) i sa najmanje utakmica koje su došle "oba tima daju gol" (deset) u ligi.

Lorjan je u Ligi 1 od 2020. godine. Ovo im je treća sezona i treća uzastopna borba za opstanak. Trenutno su na 16. mestu na tabeli sa 26 bodova. Imaju samo četiri boda iznad Klermona na poslednjem mestu i dva boda iza Avra na 15. mestu.

Lorjan je bez pobede u poslednje četiri utakmice i nije uspeo da postigne gol u tri od njih. Imaju jednu pobedu u poslednjih šest utakmica.

Sa 52 primljena gola, imaju najlošiju odbranu u ligi i završili su samo tri utakmice bez primljenog gola ove sezone – najmanje u ligi.

Lorjan se muči protiv timova iz gornjeg dela tabele, u 11 utakmica imaju jednu pobedu, a šest utakmica je završeno bez postignutih golova. Četiri od poslednjih šest utakmica Lige 1 završene su sa manje od tri postignuta gola.

Poput Nice i oni imaju veoma težak raspored do kraja sezone i igraju protiv Pari Sen Žermena, Lensa i Marselja.

Osam od poslednjih 11 međusobnih susreta ovih timova došlo je GG, uključujući i četiri poslednja. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)