GRADSKI DERBI U ISTANBULU: Ovi rivali vode veliku bitku za plasman u Evropu

V.M.

04. 04. 2024. u 10:45

U okviru 31. kolu turske Superlige gledaćmo istanbulski derbi u kojem će Bašakšehir dočekati Bešiktaš na ''Bašakšehir Fatih Terim'' stadionu sa početkom u 19.30.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ИСТАНБУЛУ: Ови ривали воде велику битку за пласман у Европу

FOTO: Profimedia

Bešiktaš je trenutno četvrti na tabeli i drži poslednje mesto koje vodi u Evropu sa 46 osvojenih bodova, dok su gosti sakupili četiri poena manje, zauzimaju sedmo mesto i jasno je da današnji meč ima veliki značaj u borbi za plasman u Evropu iduće godine.

Niz od tri uzastopne pobede Bašakšehira prekinut je porazom od Ankaragudžua (1:2) na stadionu ''Erjaman'' pre reprezentativne pauze.

Iako je okončana serija dobrih rezultata, domaćini su se vratili u kontenciju za mesta koja vode u Evropu iz koje su izostali ove sezone i biće orni da ne dozvole da se to ponovi.

Za vreme pauze, ''sive sove'' su tempirale formu preko prijateljskih utakmica i na ubedljivo su slavili na mečevima sa Tuzlasporom (4:1) i Kodžaelisporom (5:2).

Pobedili su posljednje prvenstvene dve utakmice kod kuće protiv Antalijaspora i Samsunspora, i pokušaće da upišu i da ostvare ligaški het-trik, ali to ne neće biti lako jer im na noge dolazi ekip koja ih je pobedila u minula dva međusobna susreta.

Bešiktašove šanse za plasman u Evropu izgledaju sve lošije iz kola u kolo. Gost je što  izgubio poslednja tri prvenstvena meča, razlika u odnosu na ostale se ''istopila'' i sada ima samo jedan bod više od petoplasiranog Rizespora.

U svom poslednjem meču pred pauzu, ''crni orlovi'' su na stadionu izgubili od Antalijaspora (1:2), a pre toga su bolji od njih bili Gazijantep i Galatasaraj što dovoljno govori o lošoj formi u kojoj se nalaze.

Kao i njihov rival, za vreme pauze ''crno-beli'' su odigrali dva prijateljska meča i savladali su Budućnost (5:1) uz odigran remi sa Karagumrukom (1:1).

Bešiktaš generalno slabo igra u gostima ove sezone, osvojio je 20 bodova na 15 utakmica na strani, a na minulih pet je upisao samo jednu pobedu, tako da ne dolazi u dobrom ritmu na ''Bašakšehir Fatih Terim'' stadion.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Turuča, dok će kod gosta meč propustiti Bingol, Okslejd Čembelejn, Kilič, Učan i Hadžiahmetović. 

Momentum je na strani domaćina i verujemo da će Bašakšehir nastaviti sa kvalitetnim izdanjima pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije