SAUTEMPTON NE ODUSTAJE OD PRVA DVA MESTA: Trijumf je imperativ za ''svece'' ukoliko žele direktnu promociju

V.M.

29. 03. 2024. u 12:50

JEDAN od brojnih današnjih mečeva u Čempionšipu odigraće Sautempton i Midlzbro koji se sastaju na ''Sent Merisu'' od 16 časova.

САУТЕМПТОН НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРВА ДВА МЕСТА: Тријумф је императив за свеце уколико желе директну промоцију

Foto: Profimedia

Domaćin je među četiri tima koji se bore za prva dva mesta koja direktno vode u Premijer ligu. Iako je najgori od njih i zauzima četvrto mesto sa devet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Lids odigrao je dva meča manje od njega, tako da ukoliko bi slavio opasno bi se približio lideru Čempionšipa.

Između okotobra i feburara, Sautempton je verovatno bio najbolji tim u Čempionšipu sa serijom od 22 vezana meča bez poraza, ali nakon toga je doživeo pad u formi i malo izgubio korak za vodećima.

Poprilično je negativno završio feburar mesec sa tri vezana poraza u svim takmičenjima, ali početkom marta je ostvario dva uzastopna trijumfa nad Birmingemom (4:3) i Sanderlendom (4:2), tako da je u dobroj atmosferi dočekao reprezentativu pauzu.

Pored dobrih rezultata, nadu u pobedu svecima daje podrška na ''Sent Merisu'' koja je uvek na visokom nivou, a fudableri su se odužili svojim navijačima slavivši na 12 od 18 utakmica kod kuće. 

Takođe, vredi napomenuti da ovaj stadion među onima na kojima je palo najviše golova ove sezone, čak 69 na 18 utakmica, tako da možemo očekivati meč sa dosta pogodaka.

Dodatni motiv Sautempton može tražiti u tome da punih 20 godina nije izgubio dva puta u prvenstvu u jednoj sezoni od Midlbzroa, a kako je to bio slučaj u prvom delu kampanje (1:2) biće orni da ne dozvole da se to ponovi.

Što se tile Midlzbroa, on je takođe znatno podigao formu u martu mesecu. Odigrao je čak četiri prvenstvena meča i ne samo da nije oksuio gorčinu poraza, već je osvojio sjajnih deset bodova koji su ga približili mestima koja vode u plej-of.

Sada je deseti na tabeli i ima sedam poena manje u odnosu na šestplasirani Norič, tako da mora nastaviti sa odličnom formom kako bi imao šanse za dogiravanje.

Boro je slavio na svoja poslednja dva gostovanja, protiv KPR-a i Birmingema, a vredi istaći da nije primio gol, ali njegovoj odbrani će biti izuzetno teško da i treći uzastopni meč na strani sačuva mrežu jer je Sauemtponov napad među najboljima u Čempionšipu (73 posgitnuta pogotka).

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!