ZNA SE KO JE GAZDA U LA LIGI: Real Madrid sigurno korača ka novoj tituli

V.M.

31. 03. 2024. u 08:20

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 30. kola španskog prvenstva Real Madrid će na ''Santigajo Bernabeu'' nastaviti pohod ka tituli protiv Atletik Bilbaa (20:45).

ЗНА СЕ КО ЈЕ ГАЗДА У ЛА ЛИГИ: Реал Мадрид сигурно корача ка новој титули

FOTO: AP

Nakon što je prošle godine Barselona došla do titule, deluje da će se Real vratiti na tron jer je trideseto kolo započeo na čelu sa osam poena prednosti u odnosu na drugroplasiranu Barsu koja je sinoć savladala Las Palmas, pa ta razlika sada iznosi pet bodova.

Pred pauzu Madriđani su pokazali zašto su favoriti broj jedan u La ligi savladavši  Seltu i Osasunu poprilično ubedljivo, postigaviši po četiri gola na oba meča (4:0, 4:2).

Trijumf nad Osasunom bio je 200. za Karla Ančelotija na klupi Reala, a ne bi trebao dugo da čeka na 201. pobedu jer ''kraljevski klub'' igra feneomenalno kod kuće, neporažen je na poslednjih 19 utakmica pred svojim navijačima (16 pobeda, tri remija), a uz to nije primio nijedan gol na poslednja tri meča na ''Santijago Bernabeu''.

Takođe, u prvom delu sezone Real je savladao Bilbao poprilično rutinski golovima Rodriga, odnosno Belingema i pokušaće da ponovi tu partiju na večerašnjem duelu.

Sa druge strane, Bilbao se takođe nalazio u odličnom ritmu pre reprezentativne pauze, slavili su na tri od poslednja četiri duela u svim takmičenjima, a pored toga što su se popeli na četvrto mesto tabele La lige plasirali su se u finale Kupa kralja u kojem će iduće nedelje igrati sa Majorkom.

Ono što je glavna odlika ove ekipe je tradicionalno odlična igra kod kuće, ipak u gostima su dosta slabiji i shvataju da nemaju mnogo šansi s obzirom da su slavili samo jedanput na minulih pet utakmica na strani, kao i to da čekaju na pobedu na ''Santijagu Bernabeu'' skoro 20 godina jer su 2005. poslednji put odneli tri boda sa čuvenog stadiona.

Ipak, ako neko može da ih povede ka iznenađenju to je Ernesto Valverde, čovek koji voli da predvodi ekipe na ''Santijau Bernabeu'' i na poslednje četiri posete ovde odneo je tri pobede kao trener Barse i remi na klupi Bilbaa prošle sezone.

Ako pogledamo izostanke, domaćini će biti vez Kurotea, Vinisijusa, Alabe i verovatno Militaa, dok će sa druge strane meč propustiti Juri Berčiče, a pod upitnikom je bivši igrač Junajteda, Ander Erera.

Bilbao čeka na trofej u kupu punih 40 godina, verujemo da su igrači mislima već u finalu i očekujemo da Real to iskoristi što ne bi trebao da bude problem ako pogledamo tradiciju duela ovih timova u prestonici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)