ZAJEČARAC VODI ISLANĐANE DO PRVOG TROFEJA U SEZONI: "Baklje" iz Brejdablika dočekuju Akranes u finalu Liga kupa

O. M.

27. 03. 2024. u 09:51

BREJDABLIK i Akranes boriće se za prvi trofej u sezoni, Liga kup Islanda. Utakmica je na programu od 20 časova i 15 minuta u Kopavoguru.

ЗАЈЕЧАРАЦ ВОДИ ИСЛАНЂАНЕ ДО ПРВОГ ТРОФЕЈА У СЕЗОНИ: Бакље из Брејдаблика дочекују Акранес у финалу Лига купа

Profimedia

Početak novog prvenstva Islanda zakazan je za 6. april. Titulu brani Vikingur, dok je Brejdablik, šampion od pre dve sezone, platio danak igranju u evrokupovima i završio tek na četvrtom mestu. 

S druge strane, Akranes, inače član islandske "velike četvorke", vraća se u elitni razred posle jednogodišnje pauze.

Brejdablik će pokušati da se domogne treće titule u sedmom finalu, a Akranes četvrte u petom finalu. Član ove ekipe i dalje je rođeni Zaječarac Damir Muminović.

"Baklje" su u prošloj sezoni ostvarili istorijski uspeh, plasmanom u grupnu fazu lige konferencija. Takmičenje su završili na poslednjem mestu bez osvojenog boda, ali to nije pokvarilo utisak ni zvanje hita kvalifikacija. 

Novu sezonu počeli su porazom od Hafnafjordura u grupnoj fazi Liga kupa, ali je usledio niz od tri pobede i jedne nerešene pa su na kraju zauzeli prvo mesto u grupi zahvaljujući boljoj gol-razlici od Grindavika.

U polufinalu su prošli Akurejri, a posle te utakmcie odigrali su prijateljski susret sa bundesligašem Kelnom i izborili 2:2, što je sjajan rezultat, iako "jarčevima" baš ne cvetaju ruže u Nemačkoj.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!