ENGLESKI VELIKAN JE U NALETU: Može li do sedmog vezanog trijumfa u svim takmičenjima?

V.M.

27. 03. 2024. u 09:12

U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona fudbalerke Čelsija će pokušati da upišu sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima kada budu ugostile Ajaks. Meč se igra na ''Stamford bridžu'' sa početkom u 21.00.

ЕНГЛЕСКИ ВЕЛИКАН ЈЕ У НАЛЕТУ: Може ли до седмог везаног тријумфа у свим такмичењима?

EPA/EFE

Engleska ekipa je na prvom susretu ovih timova pre osam dana pokazala da je trenutno daleko kvalitetniji tim. Slavila je sa 3:0 na ''Johan Krojf areni'' i danas ne bi trebalo da ima problema da se plasira u novo polufinale.

Svoju dominaciju prikazale su i u grunoj fazi kroz koju su se prošetale bez poraza. Ostvarile su četiri pobede uz dva remija i odličnu gol-razliku, 15:5.

Što se tiče same forme ekipe, fudbalerke Čelsija se nalaze u velikom naletu, nanizale su šest pobeda u svim takmičenjima, a čak pet njih ostvarile su bez primljenog gola.

Za vikend su rutinski savladale Vest hem sa 2:0 u malom gradskom derbiju i tako se zadržale na vrhu tabele engleskog šampionata.

Vredi napomenuti da se u redovima domaćina nalazi naša reprezentativka i najpoznatija fudbalerka Jelena Čanković, koja je odigrala 13 utakmica ove sezone za ekipu iz Londona, ali i dalje nije postigla nijedan gol.

Sa druge strane, gotovo nemoguć zadatak je pred igračicama Ajaksa koje se večeras vrlo verovatno opraštaju od Lige šampiona. Zaostatak od tri gola je ogroman i veoma teško će uopšte postići gol pošto Čelsijeva odbrana igra na izuzetno visokom nivou.

Sem poraza u prvom susretu, gostujuće igračice se nalaze u odličnoj formi. To im je bio jedini nesupeh na poslednjih deset utakmica i pored njega su upisale čak devet pobeda.

Ono što im preostaje u završnici sezone je borba za titulu, druge su na tabeli holandskog prvenstva i vodiće veliku bitku sa prvoplasiranim Tventeom koji im beži četiri boda.

Generalno ove godine Ajaks igra utakmice sa velikim brojem pogodaka, što smo i videli protiv Cvolea za vikend kada su slavile sa 3:2, a novu goleadu očekujemo večeras, sličnu onoj iz prvog susreta današnjih rivala.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici