"KNEŽEVI" ODUSTALI OD TITULE: Lorijen u dobrom ritmu pred nastavak borbe za opstanak

O. M.

17. 03. 2024. u 10:07

MONAKO dočekuje ekipu Lorijena u 26. kolu engleske Lige 1.

КНЕЖЕВИ ОДУСТАЛИ ОД ТИТУЛЕ: Лоријен у добром ритму пред наставак борбе за опстанак

Foto Profimedia

"Kneževi" ni ove sezone nisu konkurentni u borbi za titulu, iako Pari Sen Žermen igra jednu od slabijih sezona. Monako je pre ovog kola na trećem mestu, sa jedanaest bodova manje od PSŽ-a, pa će tim iz Kneževine sav fokus staviti na plasman u Ligu šampiona.

Glavni rivali u toj borbi biće im Brest, koji ima dva boda više od Monaka, kao i Lil i Lens, sa po tri manje od njih.

Monako ima problem da veže nekoliko dobrih rezultata, a najbolji pokazatelj koliko je to problematično je podatak da u 2024. godine nisu uspeli da vežu ni dve uzastopne pobede.

Ono što je još zanimljivije jeste činjenica da Monako nije uspeo da trijumfuje u prethodnih pet mečeva na svom terenu, a duel sa ekipom sa dna tabele idealna je prilika da se prekine taj loš niz.

Lorijen se muči cele sezone što se i vidi po poziciji na tabeli. Gosti se pred duel sa Monakom nalaze na 15. mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Nant, koji je prvi tim u zoni ispadanja, ali sa nešto boljom gol-razlikom od "kanarinaca". Ono što je najviše uticalo na loš plasman Lorijena je loša igra odbrane, o čemu svedoči i podatak da su u prethodnih 25 mečeva primili čak 47 golova, što ih čini najslabijom odbranom u Ligi 1.

Nadu Lorijenu daju nešto bolji rezultati u prethodnom periodu, s obzirom da su u prethodnih šest ligaških mečeva upisali četiri trijumfa (Mec, Rems, Strazbur, Ren) uz dva poraza, od Liona i Nanta. Sa tih 12 bodova "podigli su se iz mrtvih", odnosno sa samog dna tabele. Ako nastave u sličnom ritmu velike su šanse da ostanu u Ligi 1.

NAŠ TIP: 1X&3+ (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)