JOVIĆ I ŽIRU DELE MINUTAŽU? Milan brani dva gola prednosti u Pragu

O. M.

14. 03. 2024. u 08:52

MILAN gostuje praškoj Slaviji u revanšu osmine finala Lige Evrope.

ЈОВИЋ И ЖИРУ ДЕЛЕ МИНУТАЖУ? Милан брани два гола предности у Прагу

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na "Fortuna areni od 18 časova i 45 minuta. U prvom susretu, na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu bilo je 4:2 za "roso-nere".

Milan je veza otri pobede i četiri utakmice bez poraza. Pre i posle trijumfa nad Slavijom pobedili su, oba puta sa po 1:0, Lacio i Empoli u Seriji a, u kojoj su se posle dva Juventusova kiksa vratili na drugu poziciju iza gradskog rivala Intera.

Rezultat iz prve utakmice nikako ne sme da opusti Milaneze, naročito kada se zna da su ga ostvarili sa igračem više. Slavija je i oslabljena i na gostujućem terenu uspela da postigne dva gola a do 85. minuta je imala samo gol zaostatka, što govori mnog oo agresivnosti češke ekipe.

Da Slavija nije nimalo naivan protivnik govori i podatak da su u prethodnih pet sezona tri puta stizali do četvrtfinala evropskih kupova.

Slavija za prolaz treba dva postigne dva gola, a ne primi nijedan. To deluje prilično nemoguće na "prvu loptu", ali treba se podsetiti grupne faze lige Evrope u kojoj u "crveno-beli" savladali Romu sa 2:0. Osim toga, istorija susreta sa italijanskim ekipama na svom terenu im je naklonjena, jer imaju četiri pobede i dva remija iz osam utakmica.

S druge strane, Milan je pobedio samo dva puta na svojim izletima u Češku, poslednji put pre tri godine protiv Sparte. Rosoneri su sačuvali mrežu u deset od 15 utakmica protiv čeških timova.

Igrači "prišivenih" su jako motivisani, a moral je dodatno podigla ubedljiva pobeda nad Teplicama od 4:0 tokom vikenda. Njome je Slavija stigla na samo bod zaostatka za velikim rivalom Spartom koja je izgubila sa 4:0 od Viktorije Plzenj.

Luka Jović je igrao do 73. minuta utakmice protiv Empolija kada ga je zamenio Olivije Žiru. Nijedan od njih dvojice nije postigao pobedonsoni gol za "rosonere", meč su odlučili krilni napadači, strelac Kristijan Pulišić i asistent Noa Okafor.

Jović će verovatno ovaj meč početi sa klupe, ali treba očekviati da uđe u igru, naročito ak ostvari po "rosonere" ne krenu kako treba. Njegovo mesto u napadu preuzeće francuski veteran. Takođe, u tim se vraća Rafael Leao pa će se i Okafor, uprkos asistenciji protiv Empolija, preseliti na klupu za rezerve.

Milan je prošao dalje u 40 od 46 akcija u evrokupovima kada je na strani branio pobedu sa domaćeg terena. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?