PARTIZAN ČUVA LIDERSKU POZICIJU: Napredak bez gola protiv "crno-belih" na sedam i po utakmica

O. M.

13. 03. 2024. u 07:26

LIDER srpske Superlige Partizan dočekuje ekipu kruševačkog Napretka u 25. kolu. Utakmica se igra od 16 časova i 55 minuta na stadionu u Humskoj.

ПАРТИЗАН ЧУВА ЛИДЕРСКУ ПОЗИЦИЈУ: Напредак без гола против црно-белих на седам и по утакмица

FK Partizan/M. Todorović

"Crno-beli" u ovaj meč ulaze posle boda osvojenog u "večitom derbiju" kojim su sačuvali prvo mesto na tabeli i izglede da u plej-ofu prvenstva imaju domaći teren u možda i odlučujućem derbiju.

Iako je ostao neporažen, pa u jednom razdoblju utakmice čak i vodio, Partizan je u derbiju bio podređena ekipa. Još jednom se pokazalo da je odbrana slabiji deo tima Igora Duljaja, ne računajući golmana Jovanovića koji je briljirao i u nekoliko navrata spasao goste "već viđenog" gola.

Ipak, "crno-bela" strana Topčiderskog brda može da bude srećnija posle derbija pa tako i u duel sa kruševačkim "crveno-belima" ulazi sa dobrim raspoloženjem.

S druge strane, Duljaju problem pravi izbor jedanaestorice za ovaj susret, pošto je veliki broj igrača povređen ili kažnjen.

- Pod znakom pitanja je Marković. Saldanja neće biti u protokolu, jedva je odigrao derbi, Zahid duže vreme vuče probleme. Suspendovan je i Severina, veliku posekotinu zaradio je i Kovačević... - nabrajao je na konferenciji za medije pred gostovanje Kruševljana Duljaj.

Imajući u vidu da je i Nathu neophodan odmor, ostaje da se vidi ko će nositi igru "crno-belih" danas protiv Napretka. 

Što se tiče Napretka, ova ekipa već duže vreme igrama ne opravdava ambicije kluba, a one glase - plasman u evrokupove. Nemaju Kruševljani kontinuitet igara, naročito ne u gostima gde su lepo počeli proleće, pobedom na Voždovcu, da bi par dana kasnije izgubili na Banovom brdu. Ipak, osvojili su više bodova na strani (17) nego na svom terenu (12).

U prošlom kolu su kod kuće odigrali bez golova sa favorizovanim TSC-om koji nije uspeo da ih savlada ni u Bačkoj Topoli jesenas, kada je bilo 1:1. 

Napredak je sa 29 bodova 11. na tabeli, trenutno šest bodova udaljen od osmoplasiranog Novog Pazara, a ako bi se gledalo po trenutnoj formi ekipa, Kruševljani imaju šansi za plej-of ove godine, mada je realnija opcija da kao i prethodne bude negde prvi ili drugi ispod crte.

Najveća boljka Kruševljana je neučinkovit napad, postigli su samo 24 gola u dosadašnja 24 kola. I ovde, kao i u zbroju bodova, Napredak je bolji na strani gde je postigao dvostruko više golova nego kod kuće (16-8).

U Humskoj, Napredak je poslednji put pobedio u decembru 2019. godine kada je bilo 3:2 za njih, iako je Partizan golovima Sejdube Sume rano poveo sa 2:0. Prošle godine ovde je bilo 1:0 za "crno-bele" golom Vujačića, a jesenas u Kruševcu Partizan je pobedio sa 2:0.

Napredak nije postigao gol u prvenstvenim duelima protiv Partizana na sedam utakmica, preciznije od avgusta 2020. godine kada su u porazu 1:3 postigli gol u zaustavnom vremenu prvog poluvremena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!