MILAN JURI PETI UZASTOPNI TRIJUMF U SVIM TAKMIČENJIMA: Probuđena Verona može predstavljati problem za rosonere

V.M.

17. 03. 2024. u 07:50

U okviru 29. kola italijanske Serije A od 15 časova ćemo gledati obračun dve razigrane ekipe kada Verona bude dočekala rosonere na ''Bentegodiju''.

МИЛАН ЈУРИ ПЕТИ УЗАСТОПНИ ТРИЈУМФ У СВИМ ТАКМИЧЕЊИМА: Пробуђена Верона може представљати проблем за росонере

FOTO: Tanjug/AP

Posle šest utakmica bez pobede, Verona se ''izvukla'' iz zone ispadanja u Seriji A zahvaljujući uzastopnim pobedama od 1:0 nad direktivnim rivalima u borbi za opstanak, Sasuolom i Lećeom. Domaćini su puni samopouzdanja i danas će pokušati da da ostvare tri vezane pobede ''sa nulom'' u Seriji A po put od aprila 2000. godine.

Ipak, to će biti gotovo nemoguć zadatak jer će igrati sa Milanom, ekipom koju nisu savladali na poslednjih deset međusobnih duela, a vredi istaći da je minulih šest pripalo rosonerima uključujući onaj iz prvog dela sezone kada je Leao golom u osmom minutu doneo tri boda milanskom velikanu (1:0).

Ono što im može dati vetar u leđa je činjenica da će igrati na svom ''Bentegodiju'' na kojem su neporaženi na poslednje četiri utakmica (po dva remija i trijumfa) i uzdaće se u podršku sa tribina koja ih je nekoliko puta ove sezone ''nosila'' do bitnih bodova.

Stvar koja je najbitinija za Veronu je da je pobegla iz zone ispadanja, popela se na 15. mesto i zbog poraza Empolija i Kaljarija u ovom kolu sigurno će na njegovom kraju ostati u sigurnoj zoni.

Što se tiče Milana, on se nalazi u naletu i večerašnjih meč dočekuje nakon rutinske pobede nad Slavijom iz Praga u Ligi Evope (3:1). Sličnim rezultatom savladao ju je i na prvom susretu osmine finala Lige Evrope (4:2), tako da se bez većih problema plasirao u četvrtfinale gde će igrati veliki italijanski derbi sa Romom.

Kako mu je Liga Evrope najbolja šansa da osvoji trofej ove sezone nije nemoguće da se velikan iz grada mode fokusira na nju, jer je iz Kupa Italije eliminisan, dok je borba za titulu skoro pa završena jer Itner deset kola pre kraja ima 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog večitog rivala.

Pored pomenutih pobeda nad Slavijom, rosoneri su za vreme marta savladali Lacio i Empoli, što znači da će danas imati priliku da po prvi put još od šampionske 2021/22 upišu pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Veliki korak ka tome bio bi im postignu prvi gol na utakmici, jer kada to učini Milan ne samo da ne gubi već uglavnom pobeđuje, 23 puta ove sezone je prvi tresao mrežu i čak 18 puta je slavio uz pet odigranih remija.

Ono što je takođe zanimljivo je da ako gosti večeras slave bez primljenog gola, to bio bio prvi put još od 1992. godine da su savladali Veronu ''sa nulom'' na dva uzastopna meča.

Što se tiče zdravstvene situacije, domaćini će biti bez Kruza i Anrija, dok će sa druge strane meč propustiti Tomazo Pobega.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)