ROMA VEĆINU POSLA ODRADILA NA ''OLIMPIKU'': ''Galebovi'' moraju ispisati istoriju Lige Evrope kako bi se plasirali u četvrtfinale

V.M.

14. 03. 2024. u 07:35

BRAJTON će večeras pokušati da uradi ''nemoguće'', a to je nadoknaditi četiri gola zaostatka protiv Rome na ''Ameksu'' u revanš utakmici osmine finala Lige Evrope.

РОМА ВЕЋИНУ ПОСЛА ОДРАДИЛА НА ОЛИМПИКУ: Галебови морају исписати историју Лиге Европе како би се пласирали у четвртфинале

Foto: Profimedia

Mnogi su očekivali da ovo bude jedan od najujednačenijih dvoboja osmine finala pošto su u pitanju dva veoma kvalitetena tima, ali u prvom susretu, pred prepunim tribinama ''Olimpika'', Roma je pokazala da je bolja ekipa i ubedljivo je slavila sa 4:0. Postigla je po dva gola u oba poluvremena, a u listu strelaca redom su se upisivali Dibala, Lukaku, Mančini i Kristante.

Brajton će večeras morati da ispiše istoriju Lige Evrope kako bi se plasirao u narednu fazu, jer nijedna ekipa nikada nije nadoknadila zaostatak od četiri kola u drugom najjačem evropskom takmičenju.

Jasno je da je pred njima gotovo nemoguć zadatak, ali domaćin se sigurno neće predati bez borbe i određenu dozu samopouzdanja daće mu to što je za vikend prekinuo niz od četiri vezana meča bez trijumfa savladavši Notingem sa 1:0.

Najbitniji zadatak Brajtonu biće da ne primi gol, a to je ove sezone u Ligi Evorpe uspeo protiv Ajaksa i Marselja pred svojim navijačima. 

Pored toga moraće da postignu enorman broj golova, a poslednji put kada im je pošlo za rukom da nekog savladaju četiri ili više razlike bilo je skoro pre godinu dana, u aprilu 2024. kada su dominirali protiv Vulverhemptona (6:0).

Ipak, pobediti bilo koga četiri razlike je pretežak zadatak, a pogotovo Romu koja puca od samopouzdanja pred večerašnje gostovanje i u seriji od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima dolazi u Englesku.

Danijele de Rosi je u potpunosti preporodio ekipu koja izgleda fenomenalno na terenu, igra na gol više i veoma ju je teško zaustaviti. 

Glavni motor ekipe je briljatni Paolo Dibala kojeg zdravlje konačno dobro služi i ubitačni Argentinac ponovo pokazuje zašto je nekada smatran jednim od najboljih igrača na svetu.

Upravo je on taj koji predvodi ubitačni napad Rome koji je na 11 mečeva od De Rosijevog dolaska postizao barem jedan gol na svakoj utakmici, a čak devet puta su davali dva ili više pogotoka.

Za vikend je vučica odmarala nekoliko igrača, dosta bitnih je bilo u startnoj protiv Fiorentine (2:2), ali par njih je i ranije napustilo teren, tako da bi trebalo da svi budu fizički spremni za večerašnji meč.

Što se tiče zdravstvene situacije, Roberto de Zerbi ne može da računa na Mitomu, Žoao Pedra, Solija Marča i Džejmsa Milnera, dok će sa druge strane meč propustiti Ejbraham i Lukaku, a pod znakom pitanja su Smoling, Kristensen i Sančez.

Očekujemo novu goleadu u režiji ovih timova, pogotovo jer Brajton mora napasti od prvog minuta i trebalo bi da vidimo veliki broj gol-šansi u ovom revanšu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: GG (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!