MATEMATIKA JE JASNA: Zvezda mora da pobeđuje i da se nada kiksu Partizana

V.M.

13. 03. 2024. u 08:42

NIKAD zanimljivija borba za titulu prvaka Srbije se nastavlja, a branilac titule Crvena zvezda će od 19 časova gostovati oslabljenom Radničkom iz Niša na ''Čairu''.

МАТЕМАТИКА ЈЕ ЈАСНА: Звезда мора да побеђује и да се нада киксу Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je proteklog vikenda, u najvećoj utakmici srpskog fudbala, odigrala po nju razočaravajući derbi sa Partizanom (2:2). Veliki broj propuštenih izglednih šansi koštao je ''crveo-bele'' i moraće da jure Partizan do kraja prvenstva jer su propustili priliku da ga preteknu na tabeli i zauzmu prvo mesto.

''Večite rivale'' deli samo jedan bod, ali ono što je bitno je da će onaj koji završi regularni deo sezone na prvom mestu imati prednost domaćeg terena u odlučujućem derbiju u plej-of fazi takmičenja.

Vladan Milojević i njegovi izabranici moraju brzo da promene fokus na Radnički iz Niša, koji je ove sezone na svom ''Čairu'' savladao Partizan, tako da ga ne smeju olako shvatiti, iako ima određenih kadrovskih problema. 

U proteklih par dana pojavila se konfuzija oko toga da li Gelor Kanga ima pravo nastupa jer su mnogi mislili da je prikupio dovoljno žutih kartona za suspenziju, ali Vladan Milojević je to negirao na pres-konferenciji uoči meča i najavio je da će mu Gabonac biti na raspolaganju.

- Prema zvaničnim podacima FSS-a, Kanga ima tri žuta kartona, tako da će biti u konkurenciji protiv Radničkog.

Dotakao se i povrede Dragović koji je ranije napustio teren protiv Partizana zbog bolova u ramenu.

- Prve prognoze su pozitivne. Mislim da neće biti dugačka pauza i očekujem ga brzo na terenu. Naš medicinski tim radi ubrzano na saniranju povrede, a posle toga sledi i reprezentativna pauza.

Sa druge strane, Radnički je krajem februara podigao nivo igre vezavši dve pobede nad Javorom i IMT-om bez primljenog gola (1:0, 3:0), ali početkom marta doživeo je razočaravajuće poraze od direktnih rivala u borbi za opstanak, Radnika (0:3) i Železničara (2:3).

Zbog tih neupseha Nišlije su pale na 14. mesto na tabeli koje trenutno drže sa 23 boda na svom saldu.

Domaćini će biti veoma ''osakaćen'' na ovom duelu jer je posle poraza od Železničara ostavku podneo menadžer Trajković, a pored njegovog izostanka danas na klupi neće biti ni trenera Vladimira Đorđevića i Dušana Đokića, koji su dobili crvene kartone na meču sa ''pančevačkom dizelkom'', a još nekolicina bitnih igrača izostaje zbog nakupljenih žutih kartona i povreda.

Kada na to dodamo da Zvezda ima seriju od 13 vezanih pobeda nad Radničkim, dolazimo do zaključka da je dvojka fiks, a mi bismo je pojačali golovima jer bi ovo trebalo da bude rutinski meč za ''crveno-bele''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!