BOLONJA SPAŠAVA PRVENSTVO?

O. M.

09. 03. 2024. u 05:00

DERBI 28. kola italijanske Serije A igra se u Bolonji gde domaći tim dočekuje lidera prvenstva Inter.

БОЛОЊА СПАШАВА ПРВЕНСТВО?

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Reanato dal Ara".

Iako se čini da je trka za titulu gotova u Italiji, odgovornost leži na Bolonji da unese malo uzbuđenja u takmičenje, posebno imajući u vidu da su "hrtovi" jedan od dva tima koji su ove sezone skinuli skalp Interu.

Bolonja je tu pobedu obezbedila u Kupu Italije, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a remizirala je i 2-2 u prvom ligaškom susretu na stadionu "Đuzepe Meaca" početkom oktobra, uprkos zaostatku od dva gola.

Imajući u vidu trenutnu formu Bolonje od šest uzastopnih ligaških pobeda, kao i činjenicu da je ekipa Tijaga Mote ove sezone u Seriji A jedna od najboljih kad je reč o nastupima pred svojim navijačima - sa 11 pobeda u poslednjih 12 mečev - može se reći da postoji realna šansa da "neroazuri" pretrpe još jedan poraz.

Dodatni motiv za "rosoblue" da trijumfuju je mogućnost izjednačenja klupskog rekorda od sedam uzastopnih pobeda u Seriji A koji datira od pre šezdeset godina.

Bolonja je četvrta na tabeli sa 51 bodom, a da nije bilo neočekivanih poraza od Kaljartija i Udinezea, ekipa koje se grčevito bore za opstanak, danas bi bili treći na tabeli. Ali i ovako su na drugom mestu kada je reč o rezultatima u 2024. godini, dok samo oni i njihov današnji rival imaju maksimalan učinak u poslednjih pet kola.

S druge strane, Interova pobeda od 2:1 protiv Đenove u prošlom kolu označila je njihov 12. uzastopni trijumf u svim takmičenjima, donevši im impresivnih 15 bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirani Juventus posle 27 mečeva odigranih u Seriji A. 

Međutim, za pet dana predstoji revanš osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, gde putuju u Španiju sa jednim golom prednosti iz prve utakmice, pa bi Inter mogao da da prioritet evropskom takmičenju s obzirom na značajnu bodovnu razliku u odnosu na najbliže konkurente u domaćem prvenstvu.

Ipak, Inter ima dovoljno motiva da pobedi Bolonju u subotu, posebno na stadionu Renato dal Ara gde su pretrpeli poraze na poslednja dva gostovanja. "Nerazuri" nisu izgubio na tri uzastopna gostovanja u Seriji A od istog protivnika od novembra 1999. godine.Takođe, dodatni podsticaj daje osveta za pomenutu eliminaciju u Kupu Italije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!