DOMAĆIN JE U POTPUNOSTI FOKUSIRAN NA LIGU KONFERENCIJA: Belgijski velikan voli da igra na gostovanjima u ovom takmičenju

V.M.

07. 03. 2024. u 10:59

U prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija fudbaleri Moldea će ugostiti Briž. Meč se igra na ''Ejker stadionu'' sa početkom u 18.45.

ДОМАЋИН ЈЕ У ПОТПУНОСТИ ФОКУСИРАН НА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Белгијски великан воли да игра на гостовањима у овом такмичењу

Foto Profimedia

Domaćin je ove godine već ispisao istoriju kluba, jer se tek po drugi put ikada našao u osmini finala nekog evropskog takmičenja posle Lige Evrope u sezoni 2020/21, ali ne planira da se tu zaustavi i u odličnoj atmosferi dočekuje večerašnji meč.

Ono što je prednost ovog tima je to što nema obaveze u domaćem prvenstvu koje se završilo u decembru, tako da su potpuno fokusirani na Ligu konferencija.

Postavljala su se pitanja oko fizičke spreme Moldea koji nije u takmičarskom pogonu, ali protiv Legije u šesneastini finala smo videli da problema nema jer su poprilično rutinski savladali poljsku Legiju.

Na prvom meču su slavili sa 3:2 pred svojim navijačima, dok su u gostima bili dosta ubedljiviji pobedivši rezultatom 3:0.

Sa druge strane, Briž se nalazi usred borbe. Briž je bio dominantan u grupoj fazi takmičenja osvojivši grupu ''D'' bez poraza, ostvarivši pet pobeda uz samo jedan remi. 

Za razliku od Moldea, gosti su redovan učesnik najjačih fudbalskih takmičenja i poslednjih pet godina su igrali u Ligi šampiona, tako da imaju ozbiljno evropsko iskustvo i pedigre zbog kojih im kladionice daju prednost u ovom dvomeču.

Takođe, samopouzdanje Brižu daju igre na gostovanjima u Ligi konferencija u kojoj su na poslednjih pet utakmica na strani ostvarili isto toliko pobeda, uspust postigavši impresivnih 16 pogodaka.

Zdravstvena situacija u oba tima je veoma dobra, tako da nema prepreka za goleadu, koju verujemo da ćemo gledati, jer su u pitanju ekipe koje igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)