GOLEADA U NAJAVI: Birmingemski lavovi dolaze u Amsterdam

V.M.

07. 03. 2024. u 09:52

U prvoj utakmici derbija osmine finala Lige konferencija fudbaleri Ajaksa će na ''Johan Krojf areni'' ugostiti Aston vilu (18.45).

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Бирмингемски лавови долазе у Амстердам

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Pre samog početka nokaut faze ova dva tima su bila okarakterisani kao glavni favoriti za osvajanje takmičenja, ali nisu imali sreće na žrebu i već u ovom delu Lige konferencija ćemo gledati ''finale pre finala''.

Aston vila od samog starta igra u trećem najboljem evropskom takmičenju i prikala je odlične igre do sada. Nastuapli su u grupi ''E'' gde su upisali četiri pobede i osvojili 13 bodova što im je bilo dovoljno za prvo mesto koje ih je direktno odvelo u osminu finala.

Po kladionicama birmingeski lavovi su favoriti broj jedan u Ligi konferencija, mada je pitanje koliko će se fokusirati na ovo takmičenje s obzirom da se u Premijer ligi bore za mesto u top četiri i plasman u Ligu šampiona.

Trenutno se upravo nalaze na četvrtom mestu, a za vikedn imaju bitan meč sa petoplasiranim Totenhemom koji dolazi na ''Vila park'' i biće zanimljivo videti da li će Unaj Emeri večeras izvesti prvi tim ili će odmoriti neke igrače za obračun sa ''pevcima''.

Sa druge strane, Ajaks je svoju evropsku avanturu započeo u Ligi Evrope gde je podbacio, kao što je bio slučaj u svim takmičenjima u prvom delu sezone.

Igrali su dosta slabo u drugom najjačem evropskom takmičenju, a do Lige konferencija su došli u poslednjem kolu kada su pobedom nad AEK-om (3:1) osigurali treće mesto u grupi ''B''.

To znači da je za razliku od Vile morao da igra u šesnaestini finala gde se susreo sa Bode Glimtom i viđena je velika drama. Na prvom susretu u Holandiji bilo je 2:2, dok ni 90 minuta u Norveškoj nije bilo dovoljno da se odredi pobednik (1:1), te se ušlo u produžetke.

Njih je bolje otvorio Bode koji je stvarao šanse, ali pobedonosni pogodak postigao je Ajaksov Kenet Tejlor koji je u 114. minutu doneo prolaz popularnim ''kopljanicima''.

Ako pogledamo izostanke, u goroj situaciji je Ajaks koji ne može da računa na Berghuisa, Begvajna, Šutala i Avilju.

Kod gosta će sigurno meč propustiti već duže odsutni Buednija, Kamara i Mings, a pod upitnikom su Dijego Karlos, Duran i Remzi.

Ono što je karakteristično za večerašnje rivale je da igraju izuzetno napadački fudbal, njihove utakmice obiluju golovima i zbog toga predlažemo goleadu na ''Johan Krojf areni''.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024