BARSA SE VRAĆA U BORBU ZA TITULU? Tri boda na ''San Mamesu'' su imperativ ako želi to da učini

V.M.

03. 03. 2024. u 10:56

POSLEDNjA utakmica današnjeg programa La lige biće derbi 27. kola u kojem Atletik Bilbao dočekuje Barselonu (21:00).

БАРСА СЕ ВРАЋА У БОРБУ ЗА ТИТУЛУ? Три бода на Сан Мамесу су императив ако жели то да учини

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je najavio da će napustiti klub krajem sezone, Ćavi kao da je skinuo pritisak sa svojih igrača koji od tada pružaju fantastične partije. Nalaze se u najboljoj formi u La ligi i na poslednjih pet utakmica ostvarili su četiri pobede uz neočekivan remi sa Granadom.

Katalonci su se raspucali i na tim mečevima su postigli 13 golova, preko dva u proseku i to je glavni razlog za ovu seriju odličnoh rezultata.

Zahvaljujući njoj i jučerašnjem remiju Valensije i Reala, Barsa ima priliku da se vrati u borbu za titulu i ako večeras slavi na ''San Mamesu'' prići će na šest bodova zaostatka Madriđanima, što ne bi bila velika razlika s ozbzirom da je ostao da se odigra još jedan ''El Klasiko'' do kraja prvenstva.

Ipak, doći do čitavog plena neće biti lak zadatak jer Bilbao puca od samopouzdanja nakon ubedljivog trijumfa nad Atletikom sredinom nedelje u okviru polufinala Kupa kralja.

Slavili su sa 3:0 pred svojim navijačima i tako trasirali put ka finalu gde ih očekuje obračun sa Majorkom u kojem će biti favoriti da prekinu sušu bez trofeja u tom takmičenju dugu 40 godina.

''Lavovima'' dobro ide i u La ligi gde su trenutno peti na tabeli i zaostaju tri boda za četvrtoplasiranim Atletikom i očekuje sa da ova dva tima vode veliku bitku do kraja šampionata za poslednje mesto koje garantuje plasman u Ligu šampiona.

Iako Atletik pred svojim navijačima igra fenomenalno i jedan je od najboljih domaćina sa 32 sakupljena boda na 13 utakmica, tradicija je na strani Barse koja je slavila na poslednja četiri prvenstvena obračuna ovih timova.

Već su se sastajali dva puta ove sezone, blaugarana je slavila u prvenstvu sa 1:0, ali Bilbao je uzvratio u Kupu kralja pobedom od 4:2 posle produžetaka.

Zdravstvena situacija je takva da će domaćini biti bez Nika Vilijamsa, Andera Erere i Vivijana, dok će kod gostiju meč propustiti Balde, Alonso, Gavi i Tores.

Smatramo da je najpametnije odigrati duplu šansu na katalonskog giganta.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024