''PIRATIMA'' JE POTREBNA NOVA SJAJNA PARTIJA SRPSKOG GOLMANA: Pitanje finaliste Kupa kralja rešava se na ''Anoeti''

V.M.

27. 02. 2024. u 15:06 >> 15:06

U revanš utakmici polufinala Kupa kralja fudbaleri Real Sosijedada će ugostiti Majorku. Na prvom susretu nije bilo golova, tako da niko nema prednost pred večerašnji okršaj na ''Anoeti'' (21:00).

ПИРАТИМА ЈЕ ПОТРЕБНА НОВА СЈАЈНА ПАРТИЈА СРПСКОГ ГОЛМАНА: Питање финалисте Купа краља решава се на Аноети

FOTO: Tanjug/AP

Na tom obračunu na Majorci viđena je dosta tvrda utakmica, onakva kakvu vole ove ekipe i nije iznenađenje to što su odigrali remi bez golova.

Drugačija je priča bila 12 dana kasnije kada su se na istom stadionu sastali u okviru La lige, Majorka je povela preko Sančeza, ali Sosijedada je na dramatičan način uspeo da preokrene preko Kuba i Merina, a dosta im je pomoglo to što su čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem više posle isključenja Railja krajem prvog dela igre.

Ako pogledamo tabelu La lige, Baskijci su trenutno sedmi, dok su gosti 16. ali imaju sigurnih plus šest u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

Može se reći da ni jedni ni drugi ne briljiraju u prvenstvu, tako da spas sezone mogu pronaći u Kupu kralja.

Majorka se bori da osvoji Kup kralja po drugi put u istoriji, a prethodni uspeh je bio u sezoni 2002/03. kada je u finalu zabeležila pobedu od 3:0 nad Rekreativom.

''Pirati'' su u još dva navrata ulazili u finale, ali su bili bezuspešni 1991. i 1998. Neće biti lak zadatak ponovo se naći u borbi za trofej, a i ako dođu do nje, biće autsajderi jer u drugom polufinalu igraju znatno kvalitetniji Bilbao i Atletiko Madrid.

Što se tiče ovosezonskog izdanja Kupa kralja, savladali su Boiro, Valje Eges, Burgos, Tenerife i Đironu.

Sa druge strane, ''plavo-beli'' nisu imali teške protivnike na putu do polufinala i redom su bili bolji od Bunola, Andrada, Malage, Osasune i Selte.

Sosijedad je ovo takmičenje osvajao dva puta puta u svojoj istoriji, a to mu je pošlo za rukom u sezonama 1986/1987. i 2019/2020. kada su finalima pobeđivali Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

Forma nije dobra kod večerašnjih rivala koji su upisali samo po jednu pobedu na posledinjh pet utakmica u svim takmičenjima i baš se muče sa postizanjem golova što im je veliki problem u prolećnom delu sezone.

DODAJ IZOSTANKE.

Sosijed je pred svojim navijačima savladao Majorku sa 1:0 krajem okrobra, a danas očekujemo novu tvrdu utakmicu između ovih rivala i uz duplu šansu na Baskijce dodali bi malo golova u prvom poluvremenu jer verujemo da će oba tima ''oprezno'' ući u meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|0-1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024