SOSIJEDAD KONAČNO POBEDIO NA "ANOETI"

V. M.

23. 02. 2024. u 09:00

PRVU utakmicu 26. kola La lige odigraće Sosijedad i Viljareal koji se večeras od 21.00 sastaju na ''Anoeti''.

СОСИЈЕДАД  КОНАЧНО ПОБЕДИО НА АНОЕТИ

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Domaćin je proteklog vikenda uspeo da upiše vredna tri boda i posle skoro mesec dana ''posta'' ostvario je pobedu protiv Majorke na neugodnom gostovanju (1:2).

Do nje su došli na dramatičan način jer su gubili nakon samo šest minuta igre zbog pogotka Sančeza. U 38. minutu su Baskijci uzvratili preko Kuba, usput prekinuvši neverovatnu negativnu seriju od čak 487 minuta u svim takmičenjima bez postignutog gola, dok su do konačnog preokreta došli zahvaljujući Mikelu Merinu koji je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena preciznim udarcem glavom posle centaršuta Pačeka matirao Rajkovića i doneo važan trijumf svojoj ekipi.

Trener Imanol Alguasil je istakao da je njegov tim zaslužio pobedu, a ono što je još bitnije je da je njegova četa na taj način održala kakav-takav korak za ekipama iz vrha tabele.

Kako će teško nadoknaditi minus od dva gola zaostatka protiv PSŽ-a u osmini finala Lige šampiona, jedini način Sosijedadu da se vrati u najjače fudbalsko takmičenje biće preko prvenstva u kojem je trenutno šesti i zaostaje čak 11 bodova za četvrtoplasiranim Atletikom.

To faktični znači da Baskijci nemaju pravo na grešku do kraja prvenstva, a već večeras će imati težak zadatak jer im na noge dolazi jedan od tradicionalno najtežih protivnika, ekipa Viljareala.

Iako su savladali ''žutu podmornicu'' u prvom delu sezone (2:0), ako pitamo istoriju, to će za njih večeras biti ''nemoguća misija'' jer nikada do sada nisu ostvarili dve uzastopne pobede nad Viljarealom pred svojim navijačima (prošle sezone slavili sa 1:0).

Sa druge strane, gosti imaju jako turbulentnu sezonu, promenili su nekoliko trenera i beleže rezultate ispod očekivanja, ali u poslednje vreme su podigli nivo igre i neporaženi su na minulih pet prvenstvenih utakmica.

Doduše, pored pobede nad Barsom (5:3) odigrali su četiri remija, ali i oni su im pomogli da se odvoje od zone ispadanja i trenutno su 13. na tabeli sa devet poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

Za vreme tog niza od pet utakmica bez poraza, na četiri meča je prolazna bila igra GG, tako da ''žuta podmornica'' igra veoma zanimljive utakmice u 2024. godini.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Kuba, Traorea, Bekera, Odriozole, Tirnija, Merkelaznza, Munjoza i Karlosa Fernandeza, dok su pod upitnikom Ojarzabal i Elustondo, što dovoljno govori o zdravstvenim problemima tima iz Baskije.

Kod gostiju je nešto bolja situacija, ali ni kod njih neće biti Baene, Serlota, Fojta, Denisa Suareza i Teratsa.

Iako Sosijedad ima problema sa postizanjem pogodaka, fudbal koji igra Viljareal ''priziva'' golove i zbog toga verujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Za hrabrije bismo dodali dvojku zbog tradicije međusobnih duela ovih timova i velikog broja izostanaka ključnih igrača tima sa ''Anoete''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

TIP ZA HRABRIJE 2&GG (kvota 9,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave