RAJKOVIĆ SE VRAĆA NA GOL: Majorka traži prvu prvenstvenu pobedu u 2024. godini

O. M.

11. 02. 2024. u 11:30

Majorka i Rajo Valjekano sastaju se u okviru 24. kola španske La lige. Utakmica se igra u Palma de Majorci od 16 časovsa i 15 minuta.

РАЈКОВИЋ СЕ ВРАЋА НА ГОЛ: Мајорка тражи прву првенствену победу у 2024. години

Foto: Profimedia

"Pirati" se bore za opstanak u najvišem razredu špankskog fudbala. Nalaze se na 17. mestu i imaju samo tri boda više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja. Nemaju pobedu u poslednjih pet mečeva.

S druge strane, odlično im ide u Kupu Kralja, gde su stigli do polufinala. Majorka je odigrala nerešeno sa Real Sosijedadom 0:0 u prvoj utakmici što nije neki posebno dobar rezuultat, ali nije je ostavilo bez šansi jer ne treba zaboraviti da su "ostrvljani" u prethodnoj rundi eliminisali Đironu. 

Majorka je u prošlom kolu izgubila od Atletika sa 4:0, a pre toga i od Betisa 1:0. Remizirali su protiv Viljareala 1:1. U dosadašnja 23 meča postigli su samo 19 golova, a manje efikasan od nje je samo Kadiz.

Rajo Valjekano je imao niz od četiri loše odigrane utakmice, zbog čega je pao na 13. mesto. Može se reći da su ugroženi, ali i dalje imaju solidnih sedam bodova više od Kadiza, prvog ispod crte.

U prošlom kolu "crvene munje" su na svom terenu izgubile od Sevilje. Igrali su dobro ceo meč, kontrolisali loptu i u napadu i u odbrani, ali je Sevilja ipak postigla prvi gol u 19. minutu. Isi Palazon je izjednačio Rajo Valjekanu u 29. minutu, ali je u finišu prvog poluvremena Sevilja ponovo bila precizna. U drugom delu meča fudbaleri Rajo Valjekana nisu uspeli da probiju gustu odbranu Sevilje.

Ovo će biti duel ekipa koje "vole" da igraju "iks" na poluvremenu. MAjorka je rekorder La lige sa 15 takvih utakmica, a odmah iza nje je Rajo sa 14.

Na gol Majorke se posle pauze vraća Predrag Rajković koji ne brani u Kupu Kralja nego samo u prvenstvu.

NAŠ PREDLOG: ppX (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu