MOLENBEK KONAČNO OSVOJIO BOD: Antverpen ne odustaje od odbrane "duple krune"

O. M.

11. 02. 2024. u 10:43

ŠAMPION Belgije Antverpen gostuje Molenbeku u 25. kolu Pro lige. Utakmica se igra od 13 časova i 30 minuta na stadionu "Edmond Mahtens" u Zapadnom Briselu.

МОЛЕНБЕК КОНАЧНО ОСВОЈИО БОД: Антверпен не одустаје од одбране дупле круне

Foto Profimedia

Domaćin je 14. na tabeli sa 22 boda. Ne tako davno bili su u sredini tabele, ali ih je serija očajnih rezultata gurnula u zonu ispadanja i sada zaostaju dva boda za zonom spasa u kojoj im je najbliži Leven. Imaju bod manje od njih što znači da bi malo verovatnom pobedom protiv šampiona mogli da se izvuku iz "crvenog".

NAnizao je Molenbek pet poraza pre nego što je u prošlom kolu konačno izvuako bod protiv Standarda iz Liježa. Bila je to utakmica puna preokreta. Gosti su poveli sa 1:0, Molenbek preokrenuo na 2:1 u 8. minutu, a bod Liježu doneo je Jeboa pet minuta pre kraja.

Molenbek ima najgoru odbranu u Ligi sa 49 primljenih golova na 24 utakmice i jedini je tim u elitnom razredu belgisjkog fudbala koji prima više od dva gola po utakmici.

S druge strane, Antverpen prima manje od gola po meču i sa Brižom deli epitet najbolje odbrane lige.

Šampion je veći deo ove sezone proveo na četvrtom mestu, na kome se i sada nalazi. Imali su dve duže serije bez poraza, od sedam, odnosno osam utakmica, ali one su bile prošarane velikim brojem remija, što nije ništa neobično za Belgiju gde oko trećine utsakmica završi nerešenim ishodom.

Antverpen je u prošlom kolu pobedio ekipu Briža sa 2:1. Bio je to susret ekipa koje se bore za najviši plasman i još nisu odustrale od titule, iako je Sen Žiloa prilično bodovno odmakao. Nakon toga "stari velikan" je gostovao Ostendeu u prvoj utakmici polufinala Kupa i izborio 1:1 što je dobar rezuultat pred revanš iako bi bilo još bolje da je ostalo 1:0 iz 25. minuta kada je Mamadu Dumbija doneo prednost braniocu "dple krune.

Ukoliko želi da odbrani titulu Antverpen ne sme da rasipa bodove protiv ekipa poput Molenbeka.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)