"JORGANDŽIJE" LEČE KUP-RANE: Desetkovana Sevilja dočekuje Atletiko Madrid

O. M.

11. 02. 2024. u 08:42

SEVILjA će u nedelju od 18.30 na stadionu Ramon Sančez Pizhuan dočeati Atletiko Madrid, u okviru 24. kola španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ ЛЕЧЕ КУП-РАНЕ: Десеткована Севиља дочекује Атлетико Мадрид

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu domaći su savladali Rajo Valjekano na strani sa 2:1, dok su gosti remizirali sa Real Madridom 1:1 pre nego što su u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja na svom terenu izgubili sa 1:0 od Atletik Bilbaa.

Marokanac Jusef En-Nesiri se u ponedeljak vratio sa Azijskog kupa, na kome je njegova reprezentacija podbacila i protiv Rajo Valjekana postigao dva gola, pomogavši tako svojoj ekipi da osvoji tri veoma važna boda u borbi za opstanak.

Ovo je bila prva pobeda Sevilje u La ligi od decembra, a tek četvrta ove sezone. Sada su 15. na tabeli sa 20 bodova iz 23 utakmice, samo tri boda iznad zone ispadanja.

Sevilja se suočava sa teškim rasporedom u narednim nedeljama, sa Atletikom, Valensijom, Real Madridom i Real Sosijedadom u naredne četiri utakmice. Međutim, pobeda nad Rajom je svakako podigla samopouzdanje tima. "Crveni" su prošle sezone završili na 12. mestu i sada nastoje da izbegnu najgori završetak sezone od ispadanja iz lige u sezoni 1999/2000.

Trener Sevilje Kike Sančes Flores na ovoj utakmici neće moći da računa na nekoliko važnih igrača, među kojima su Lusijen Agum, Tangi Nijanzu, Kike Salas, i Dodi Lukebaki, dok je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj završio sezonu i neće biti na raspolaganju ni selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju za Euro u Nemačkoj. Erik Lamela i Marijano Dijaz su takođe upitni zbog problema sa mišićima, ali će tim biti pojačan povratkom Serhija Ramosa i Susa kojima su istekle suspenzije. Očekuje se da će Isak Romero ponovo biti uz En-Nesirija u napadu.

Atletiko Madrid je doživeo neugodan poraz od Atletik Bilbaa sa 1:0 na svom terenu u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja, što ih je dovelo u tešku poziciju pred revanš. Iako je taj poraz bio razočaravajući, pokazali su sjajnu formu u La ligi, pokupivši 10 bodova iz poslednje četiri utakmice. Uprkos tome, trenutno su na četvrtom mestu na tabeli, 13 bodova zaostatka za liderom Real Madridom koji je u subotu deklasirao najbližeg pratioca Đironu sa 4:0.

Međutim, situacija u timu je komplikovana. Pored toga što zbog povreda nema Hosea Himeneza, Sezara Aspilikuete i Tomasa Lemara, neizvesnost je i oko Alvara Morate, čije je učešće pod znakom pitanja zbog problema sa mišićima. Pored toga, Saul Niguez neće biti dostupan zbog suspenzije. S obzirom na ove izostanke, očekuje se da Antoan Grizman preuzme veću odgovornost u napadu. On je u ovoj sezoni postigao 11 ligaških golova, dva manje od Morate i nalze se na četvrtom i petom mestu liste strelaca. Nijedna druga ekipa nema dva igrača u prvih deset na listi strelaca.

"Jorgandžije" se suočavaju sa gustim rasporedom, a preostalo im je nekoliko važnih utakmica do odlaska u Milano, na prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Intera. Imaju još jednu utakmicu u La ligi, protiv Almerije, pre odlaska u Bilbao na revanš polufinala Kupa Kralja.

Atleiko je inače u četvrtfinalu Kupa eliminisao Sevilju minimalnom pobedom od 1:0, a istim rezultatom pobedio je i u prvom delu sezone. Sevlja je poslednju pobedu nad Atletikom zabeležila u decembru 2021. godine kada je na ovom stadionu bilo 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)