MILAN SE OSLANJA NA LUKU JOVIĆA U DERBIJU? Srbin ne prestaje da trese mreže, da li će ponovo biti meč viner?

V.M.

11. 02. 2024. u 14:34 >> 14:34

U jednom od derbija 24. kola Serije A fudbaleri Milana će na ''San Siru'' ugostiti branioca titule Napoli (20:45).

МИЛАН СЕ ОСЛАЊА НА ЛУКУ ЈОВИЋА У ДЕРБИЈУ? Србин не престаје да тресе мреже, да ли ће поново бити меч винер?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini se nalaze u naletu i danas će pokušati da produže niz od osam prvenstvenih utakmica bez poraza, dok su gosti takođe podilgi formu u poslednje vreme, ali će biti osakaćeni neigranjem jednog od najboljih igrača u Serije A, Viktora Osimena koji brani boje Nigerije u finalu Afričkog kupa nacije gde će se sastati sa Obalom Slonovače.

Milan igra odlično u novoj godini, ali to je slučaj i sa Juventusom i Interom, pa se nalazi na trećem mestu i zaostaje čak 11 bodova za vodećim neraozurima koji su neprikosnoveni ove sezone.

Izabranici Stefala Piolija su ostvarili šest pobeda uz dva remija za vreme neporaženog niza i izgledaju veoma dobro na terenu.

Ono što je postalo karakteristično za italijanskog velikana je da igra utakmice sa velikim brojem pogodaka i za vreme pomenute serije samo jednom nije dolazila igra 3+.

Upravo takav meč su odigrali proteklog vikenda kada su gostovali Frozinoneu. Viđena je prava fudbalska ''klackalica'', a Milan je na kraju posle preokreta slavio sa 3:2.

Poslednji gol na meču postigao je srpski reprezentativac Luka Jović koji je postao pravi džoker Stefana Piolija i pokazuje da je iskusni menadžer bio u pravu što nije dovodio novog centarfora za vreme prelaznog roka.

Joviću je to bio peti pogodaka na poslednjih sedam mečeva, ali vredi istaći da je uglavnom ulazio sa klupe i proveo je nešto manje od 300 minuta na terenu na tim utakmicama.

Sa druge strane, Napoli je konačno pronašao kakvu-takvu konstantnost u igri i neporažen je u poslednja tri kola. Savladao je Salernitanu i Veronu sa po 2:1, dok je između tih mečeva odigrao remi bez golova sa Laciom.

Takođe, Napolitanci su imali priliku da dođu do prvog trofeja u sezoni, dogurali su do finala Superkupa, ali bolji od njih bio je Inter (0:1).

Ipak, generalno gledano ovo je veoma razočaravajuća kampanja za branioca titule koji zauzima osmo mesto na tabeli sa 35 osvojenih bodova.

Ono što takođe brine je to što su 26 od tih 35 poena sakupili protiv ekipa iz donjeg dela tabele, što znači da igraju veoma slabo protiv jačih protivnika iz gornjeg doma.

Zanimljivo je da je Napoli slavio na poslednje tri ligaške posete ''San Siru'', tako da će im to dati samopouzdanja da mogu do iznenađenja.

Ako pogledamo izostanke domaćin će biti bez Čukvuezea, Kalulua, Pobege, Rejndersa i Tomorija, dok će sa druge strane meč propustiti Osimen, Meret, Rui, Oliveira i verovatno Zjelinski.

Očekujemo veoma zanimljivu utakmicu i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,96)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)