DA LI JE VREME DA ARSENAL KONAČNO SAVLADA VEST HEM? ''Čekićari'' su već dva puta ove sezone bili bolji od ''tobdžija''!

V.M.

11. 02. 2024. u 07:57

NEDELjNI program Premijer lige otvoriće londonski derbi između Vest hema i Arsenala koji se igra na ''Olimpijskom stadionu'' od 15 časova.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ДА АРСЕНАЛ КОНАЧНО САВЛАДА ВЕСТ ХЕМ? Чекићари су већ два пута ове сезоне били бољи од тобџија!

FOTO: Tanjug/AP

Nova godina nije donela ništa dobro domaćinu koji se baš muči i nema nijednu pobedu na šest odigranih utakmica u 2024. godini.

U tom periodu je doživeo dva poraza i odigrao četiri remija, a ono što posebno brine je napadačka igra koja je ''nepostojeća'' jer su na tim mečevima postigli mizerna četiri gola.

Glavni razlog toga može se tražiti u povredi ponajboljeg igrača ekipe Lukasa Pakete, kao i slaboj formi Džereda Bouvena koji ''posti'' na minulih pet ligaških utakmica.

Najnoviji prikaz slabih igara videli smo proteklog vikenda kada je Vest hem rutinski savladan na ''Old trafordu'' sa 3:0 i na taj način je samo nastavio pad na tabeli.

Trenutno je sedmi sa 36 osvojenih bodova i ukoliko ne podigne nivo igre ubrzo će se naći izvan mesta koja vode u evropskta takmičenja iduće sezone.

Ono što im daje elan da mogu do iznenađenja u ovom gradskom derbiju je činjenica da su već dva puta od startam kampanje savladali Arsenal. Prvo u Liga kupu (3:1), a zatim i u Premijer ligi (2:0).

Takođe, četa Dejvida Mojesa igra veoma dobro kod kuće i neporažena je deset vezanih utakmica pred svojim navijačima.

Ipak, tobdžije raspucane dolaze na ''Olimpijski stadion'' po sva tri boda i puni su samopouzdanja nakon prošlonedeljnog trijumfa nad Liverpulom (3:1) kojim su dodatno zakuvali borbu za titulu.

Trenutno su treći na tabeli i zaostaju tri boda za drugoplasiranim Sitijem, kao i pet za vodećim redsima koji su odigrali meč više od njih i sigurno nas očekuje veoma zanimljiva borba za titulu.

Taj trijumf nad Liverpulom je bio treći u nizu za Artetinu četu koja je prebrinula napadačke muke sa kraja prvog dela sezone, jer je za vreme pobedničkog niza postigla postigla deset golova.

Ono što brine Arsenal su promenljive igra koje pruža na gostovanjima u poslednje vreme, na minulih pet premijerlgaških utakmica na strani ostvario je samo dve pobede, uz isto toliko poraza i remi.

To se mora popraviti ako tobdžije žele da se bore za titulu, a pored obaveza u prvenstvu ''pucaju visoko'' i u Ligi šampiona gde ih su imali sreće na žrebu i očekuju ga susreti sa Portom u osmini finala najeltinijeg fudbalskog takmičenja.

Što se tiče izostanaka domaćin će biti bez Pakete i Antonija, dok će u redovima gostiju gradski derbi propustiti Timber, Vieira, Zinčenko i Parti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?