DERBI ZAČELJA U BUNDESLIGI: Majnc nema pobedu od novembra, Union Berlin osvojio samo četiri boda na strani

O. M.

07. 02. 2024. u 10:17

MAJNC dočekuje Union Berlin u 18. kolu nemačke Bundeslige.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БУНДЕСЛИГИ: Мајнц нема победу од новембра, Унион Берлин освојио само четири бода на страни

Foto: Profimedia

Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Meva Arena". "Šahovničari" traže prvu prvenstvenu pobedu posle tri meseca, dok je Union Berlin posle očajnog starta sezone konačno počeo da igra bolje, ali je to daleko od njihove prošlogodišnje forme.

Majnc nije pobedio od početka novembra, što je niz od devet utakmica u prvenstvu. Samo je Darmštat u tom periodu lošiji od njih, a računajući poslednjih deset kola, sa Majncom može da se "meri" i Hofenhajm pošto su obe ekipe u tom periodu osvojile po osam bodova.

Majnc je 17. na tabeli sa samo jednom pobedom posle 19 utakmica i ima 11 bodova. Imaju šest bodova manje od bezbedne zone. Sa samo 14 postignutih golova, imaju najgori napad u ligi i nisu uspeli da postignu gol u osam utakmica ove sezone, što je blizu 50 odsto njihovih utakmica.

Oni su u nizu od dva poraza i nisu postigli gol u poslednje dve utakmice. Nisu uspeli da postignu gol u pet od poslednjih sedam utakmica, a svih poslednjih devet utakmica su završili sa manje od tri gola.

Dobra stvar za njih je što će u drugom delu sezone igrati kod kuće protiv klubova od 12. do 18. mesta, ali i tu moraju dosta da se poprave jer na svom terenu imaju samo jedan osvojen bod iz poslednje četiri utakmice.

Union Berlin je sezonu počeo sa tri uzastopne pobede i postigao četiri gola u svakoj utakmici, ali od početka septembra su bili u slobodnom padu.

Od tada imaju samo tri pobede u svim takmičenjima u 24 utakmice. A sve tri pobede stigle su od sredine decembra do kraja januara. Dve od njih protiv ekipa sa dna tabele, Darmštata i Kelna i jedna protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Union Berlin je 15. na tabeli sa 17 bodova, samo dva boda iznad zone ispadanja. Drugi deo sezone su počeli sa četiri boda iz četiri utakmice, ali su u nedelju doživeli poraz od Red bul Lajpciga.

Nisu uspeli da postignu gol u tri od te četiri utakmice. Nisu uspeli da postignu gol u 11 utakmica ove sezone, što je najviše u ligi i skoro 60 odsto svih njihovih utakmica.

Od avgusta su u gostima osvojili samo jedan bod, a od početka sezone samo tri puta su uspeli da sačuvaju mrežu.

Zdravstveni bilten u obe ekipe je besprekoran, ali će Union Berlin na ovoj utakmici biti bez usluga suspendovanog Kristofera Trimela.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!