DORTMUND BEZ PORAZA U 2024. GODINI: ''Brazilci iz Breizgaua'' su rado viđen gost na ''Vestfalenu''

V.M.

09. 02. 2024. u 09:58

NA otvaranju 21. kola Bundeslige fudbaleri Borusije Dortmund će dočekati Frajburg (20.30).

ДОРТМУНД БЕЗ ПОРАЗА У 2024. ГОДИНИ: Бразилци из Бреизгауа су радо виђен гост на Вестфалену

Profimedia/ IMAGO

Domaćini su na sjajan način započeli drugi deo sezone. Ostvarili su tri uzastopne pobede nad Darmštatom, Kelnom i Bohumom, dok su proteklog vikenda propustili da upišu i četvrtu odigravši meč bez golova sa Hajdenhajmom.

Ipak, taj remi ne umanjuje odlične igre Dortmunda na startu 2024. godine kojima su se popeli na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Pored vodećih Bajera i Bajerna, deluje da će se uz ''milionere'' za pozicije koje vode u najelitnije takmičenje boriti Štutgart i Lajcpig koji će im biti glavni rivali u nastavku kampanje.

Pored obaveza u prvenstvu, Dortmund će igrati i u Ligi šampiona gde je zauzeo prvo mesto u ''grupi smrti'' ispred PSŽ-a, Milana i Njukasla, a kao ''nagradu'' za to dobio je obračun sa razigranim PSV-om u osmini finala.

Ono što ide naruku domaćinima je istorijat međusobnih duela sa Frajburgom kojeg su savladali na poslednja četiri susreta, a vredi napomenuti da su im na poslednja tri meča ovih timova na ''Vestfalenu'' ''spakovali'' čak 14 komada u pobedama od 5:1, 5:1 i 4:0.

Što se tiče Frajburga, on je doživeo dva uzastopna poraza i ne dolazi u dobrom raspoloženju na jedno od najtežih gostovanja u Nemačkoj. Prvo je izgubio od Verdera, a zatim i od Štutgarta, identničnim rezultatom (1:3).

Ono što je glavi problem ''Brazilaca iz Breizgaua'' su igre na strani, upisali su samo tri pobede u gostima na deset utakmica u gostima i čak 18 od 28 sakupljenih poena su osvojili kod kuće.

Za razliku od nekih prošlih sezona, izabranici Kristijana Štrajha primaju veliki broj golova (37) i pored toga što se nalaze na solidnom sedmom mestu, imaju negativnu gol-razliku (minus osam).

Kao i Dortmund, goste dočekuju obaveze u Evropi u drugom delu kampanje i nakon ovog susreta putuju u Francusku gde će ih dočekati Lans u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Večerašnji rivali su ukrstili koplja sredinom septembra i tada je, kako tradicija nalaže, Borusija slavila u goleadi sa 4:2, iako je Frajburg vodio sa 2:1 na poluvremenu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Nmeče, Alea i Adejemija, dok je pod upitnikom Sančo.

Kod gostiju je još gora situacija i Štrajh ne može da računa na Gintera, Šmita, Rola, Rosenferldera, Linharta i Kjereha.

Verujemo da će Dortmund u novoj goleadi savladati ''crno-bele''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)