"KRALJEVI" SE VRAĆAJU NA ČELO TABELE, "KOLOSEUM" KONAČNO PADA?: Belingam i Borha Majoral biju bitku za najboljeg strelca La lige

O. M.

01. 02. 2024. u 19:06 >> 19:06

HETAFE dočekuje ekipu Real Madrida u malom gradskom derbiju. Zaostala utakmica 20. kola španske La lige igra se od 21 čas na stadionu "Koloseum".

КРАЉЕВИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ЧЕЛО ТАБЕЛЕ, КОЛОСЕУМ КОНАЧНО ПАДА?: Белингам и Борха Мајорал бију битку за најбољег стрелца Ла лиге

FOTO: Tanjug/AP

"Azuloni" u ovaj meč ulaze posle pobede nad Granadom, dok su "blankosi" u prethodnoj rundi savladali Las Palmas.

Hetafe je protiv druge najlošije ekipe u ligi uspeo da povrati samopouzdanje poljuljano sa dva uzastopna poraza, od Osasune u prvenstvu i od Sevilje u Kupu kralja. Mejson Grinvud je otvorio utakmicu golom iz solo prodora, a Borha Majoral je iskoristio grešku golmana Augusta Batalje za konačnih 2:0.

"Azuloni" su trenutno u sredini prvenstvene tabele sa 29 bodova. Zaostaju sedam bodova za mestom u evropskim kupovima a imaju visokih 13 bodova više od ekipa koje su u zoni ispadanja. Većinu bodova osvojili su kod kuće, 21 od 29, a najviše zahvaljujući čvrstoj odbrani. Od 28 golova koliko su primili u prvenstvu samo šest su dozvolili protivnicima na "Koloseumu". Ovde su izgubili samo jednu prvenstvenu utakmicu, od Rajo Valjekana i to tek pošto su ostali sa igračem manje, a uspeli su da osvoje bod protiv Barselone.

Hetafe je vezao četiri poraza od "starijeg brata" a na pobedu protiv "blankosa" čeka od januara 2022. godine

Trener Pepe Bordaljas neće moći da računa na povređenog Maura Arambarija i na Ilaika Moribu koji trenutno predstavlja Gvineju na Afričkom kupu nacija.

Bivši igrač Real Madrida Borha Majoral je ove sezone postigao 14 golova u ligi za Hetafe i deli prvo mesto na listi strelaca sa Đironinim Dovbikom i Realovim Džudom Belingamom.

Utakmica protiv Las Palmasa bila je druga uzastopna u kojoj su fudbaleri Real Madrida morali da stižu rezultat, ali im je bilo malo lakše nego protiv Almerije koja je vodila sa 2:0. Preokret je doneo Vinisijus Žunior, ali je ovaj put sve bilo regularno, za razliku od utakmice protiv Almerije kada se, kako mnogi tvrde, tačnije svi osim VAR-a na tom meču, poslužio rukom. U odsustvu "redovnog strelca" Džuda Belingama koji je odsluživao suspenziju zbog žutih kartona, drugi gol za kraljevski klub postigao je Aurelijen Čuameni.

Sa pet uzastopnih pobeda u La ligi, Real Madrid sada ima ukupno 15 utakmica bez poraza, još od septembarskog meča sa Atletiko Madridom. Posle gostovanja Hetafeu čeka ih treći susret sa Atletiko Madridom ovog meseca. 

Džud Belingem će se vratiti u tim posle suspenzije, dok trener Karlo Ančeloti i dalje ne može da računa na odavno povređene Tiba Kurtou, Edera Militaa i Davida Alabu.

Realu bi i remi na večerašnjoj utakmici bio dovoljan da se vrati na čelo tabele, jer Đirona ima samo bod više.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,57)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!