"FARMACEUTI" IMAJU RECEPT ZA TITULU: Menhengladbah od gotovog napravio veresiju

O. M.

27. 01. 2024. u 08:43

U 19. kolu nemačke Bundeslige vodeći tim na tabeli Bajer Leverkuzen dočekuje Borusiju Menhengladbah. Utakmica je na programu u subotu od 18 časova i 30 minuta na Baj Areni.

ФАРМАЦЕУТИ ИМАЈУ РЕЦЕПТ ЗА ТИТУЛУ: Менхенгладбах од готовoг направио вересију

Foto: Profimedia

Da Bajer Leverkuzen postiže impresivne rezultate ove takmičarske godine nije nikakva novost, ali da u prvenstvo kakvo je nemačko polse više od pola sezone nema poraz, to izazziva više od divljenja.

Tim Šabija Alonsa nije izgubio od početka sezone, a trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobeda.

U prošlom kolu pobedili su sa 3:2 na teškom gostovanju kod Red bul Lajpciga, iako su veći deo utakmice jurili zaostatak. "Bikovi" su vodili sa 1:0 od sedmog minuta i sa 2:1 od 56, ali golom Ekvadorca Pjera Inkapjea u nadoknadi vremena lider je uspeo da stigne do preokreta i osvoji tri važna boda u borbu za šampionsku titulu.

Leverkuzen je tako na najbolji mogući način iskoristio neočekivani kiks Bajerna u Minhenu protiv Verdera i povećao prednost u odnosu na aktuelnog šampiona na sedam boda. Istrina, Bavarci su u međuvremenu savladali Union Berlin sa 1:0 u zaostaloj utakmici pa je prednost sada "samo" četiri boda.

Vezista "farmaceuta" Palasios zadobio je povredu prepona protiv Lajpciga i pridružiće se Viktoru Bonifaćeu (prepone) i Arturu (butina) na listi povređenih, ali je dobra vest za Alonsa što Džeremi Frimpong nije zadobio ozbiljnu povredu nakon što je izašao u prvom poluvremenu zbog udarca.

Edmond Tapsoba, Odilon Kossunou i Amine Adli i dalje su na Afričkom kupu nacija, dok je Džonatan Tah suspendovan zbog žutih kartona.

Borha Iglesijas bi navodno trebalo da se pridruži Leverkuzenu na pozajmici iz Betisa i stoga bi mogao da bude u konkurenciji da debituje u subotu.

S druge strane, Borusija Menhengladbah ulazi u ovaj meč nakon što je u prošlom kolu Bundeslige izgubila 2:1 na svom terenu od Augsburga, iako su vodili od 26. minuta meča golom Džordana Sibačeua. Gosti su uspeli da se vrate preko Filipa Tica i Arnea Engelsa i tako odnesu kući ceo plen.

Menhengladbah u poslednje vreme nije u najboljoj formi, u prethodnih pet mečeva nemačkog šampionata ostvarili su samo jedan trijumf, uz tri poraza i remi, pa su posle 18 odigranih mečeva sa 20 osvojenih bodova na 12. mestu na tabeli sa osam bodova manjeod pozicije koja donosi takmičenje u Evropi sledeće sezone.

Subotnji okršaj trebalo bi da označi nastavak trijumfalnog niza Bajera, posebno ako se ima u vidu da su u poslednjih osam mečeva sa Borusijom Menhengladbah ostvarili čak sedam pobeda i samo jedan remi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu