ĐIRONA NE SAMO DA NAPADA TITULU VEĆ I DUPLU KRUNU: ''Pirati'' ne predstavljaju pretnju razigranim Kataloncima

V.M.

24. 01. 2024. u 10:20

U četvrtfinalu Kupa kralja fudbaleri Majorke će ugostiti lidera La lige, Đironu (19:30).

ЂИРОНА НЕ САМО ДА НАПАДА ТИТУЛУ ВЕЋ И ДУПЛУ КРУНУ: Пирати не представљају претњу разиграним Каталонцима

FOTO: Profimedia

Gosti igraju fantastično i imaju najbolju sezonu u istoriji kluba. Prvi su na tabeli La lige i bore se sa velikim Real Madridom za titulu, a ono što je takođe bitno je da prave velike korake ka plasmanu u Ligu šampiona u kojoj nikada nisu nastupali.

Trener Mičel forsira napadački fudbal, lep za oko i to baš prija igračima koji su u poptunosti ''upili'' njegovu fubdalsku filozofiju.

Ubedljivo su najefikasnija ekipa u La ligi sa 51. postignutim pogotkom, a na svojoj koži to je najskorije osetila Sevilju koju je Đirona proteklog vikenda savladala sa 5:1.

Najviše se na tom mestu istakao ukrajinski centarfor Artem Dovbik koji je postigao het-trik u prvom poluvremenu koji mu je pomogao da se izjednači sa Džudom Belingemom na vrhu liste strelaca Primere (po 14 golova).

Pored odličnih igara u prvenstvu, Đironi ide dobro i u Kupu kralja gde je do sada eliminisala San Roke, Orihuelu, Elče i Rajo Valjekano, a navijači su već počeli da sanjaju o duploj kruni koja uopšta nije nemoguća s ozbirom na nastupe koje pružaju gosti.

Večerašnji rival biće joj Majorka koja igra po principu toplo-hladno tokom čitave kampanje, ali za nju je bitno da sačuva prvoligaški status i u tome joj dobro ide jer je trenutno 15. na tabeli sa pet poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

''Pirati'' se nalaze u solidnoj formi pred ovaj meč i na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima upisali su dve pobede uz isto toliko remija i očekivani poraz od Reala.

Ono što je glavna odlika ove ekipe je tvrd fudbal, njihove utakmice obiluju malim brojem golova i čak 11 puta su remizirali u dosadašnjem toku prvenstva.

Što se tiče Kupa kralja, na putu do četvrtfinala su redom bili bolji od Boiro, Eges, Burgos i Tenerife.

Ako pogledmao izostanke u nešto lošijoj situaciji su gosti koji su bez Roke, Vilja i Džastina, dok kod domaćina meč propušta Mafeo.

Verujemo da će Katalonci rutinski odraditi posao na Majorci.

NAŠ TIP: dalje ide 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)