"LAVOVI" USPEŠNI NA ČETIRI FRONTA: Braga se u poslednje vreme mnogo muči sa Sportingom

O. M.

23. 01. 2024. u 12:50 >> 12:50

OVOG utorka od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Dr Magaljaeš Pesoa" u Leiriji Braga i lisabonski Sporting igraju prvu utakmicu "fajnal-fora" portugalskog Liga kupa.

ЛАВОВИ УСПЕШНИ НА ЧЕТИРИ ФРОНТА: Брага се у последње време много мучи са Спортингом

Foto: EPA-EFE/OCTAVIO PASSOS/POOL

U drugom polufinalu Benfika se sastaje sa Estorilom koji je u prethodnoj rundi iznenadio branioca trofeja, Porto.

"Lavovi" dolaze u Bragu sa namerom da ostanu u seriji pobeda koja trenutno iznosi osam. Sportingovoj sezoni zaista teško može da se nađe mana. Prvi su u Primeira ligi, plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, dobro im ide u oba domaća kupa...

Posle 18 odigranih kola, četa Rubena Amorima ima bod više od Benfike i pet bodova više od trećeplasiranog Porta na tabeli Primeira lige. Trka za šampionsku titulu ostaje neizvesna, ali klub iz Lisabona je rešen da stigne do kraja.

Kao i njihovi protivnici u predstojećem meču, Sporting će igrati i u osmini finala Lige Evrope.

Sporting može da se pohvali impresivnom formom sa osam uzastopnih pobeda i samo dva poraza u sezoni, od Benfike i Vitorije Gimaraeš, koja je hit ovogodišnjeg prvenstva i vodi bitku sa Bragom za četvrto mesto na tabeli. U prošlom kolu Sporting je bio ubedljiv na gostovanju Vizeli, bilo je 5:2.  

Sporting i Braga su zahvaljujući plasmanu u prošloj sezoni Primeira lige obezbedili direktan plasman u treću, grupnu fazu Liga kupa. Braga je osvojila prvo mesto u grupi A zahvaljujući boljoj gol-razlici od Kasa pije, dok je Sporting bio ubedljiv u grupi sa Farenseom i Tondelom.

Braga je ove sezone igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, gde su se žestoko nadmetali protiv Real Madrida i Napolija, ali nisu uspeli da prođu dalje. Uprkos ovom neuspehu, obezbedili su treće mesto u Grupi C, prestigavši nemački Union Berlin na tabeli i tako se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope.

U portugalskom prvenstvu, Braga zauzima četvrtu poziciju, iza Sportinga, Benfike i Porta. U prethodnom kolu izborili su pobedu od 2:1 na gostovanju Familikau.

Sporting u Leiriji juri peti trofej u Liga kupu, a Braga svoj treći. Rekorder je Benfika sa sedam, a Porto neće imati priliku da brani prošlogodišnji pehar, inače svoj prvenac u ovom takmičenju.

Braga ima samo jednu pobedu nad Sportingom u poslednjih deset susreta, a dva poslednja poraza "arsenalista" bila su baš ubedljiva - "lavovi" su pobeđivali 5:0 u prvenstvu i u četvrtfinalu Liga kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: Braga - Sporting Lisabon 2 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!