VREME JE DA DORTMUND POBEDI NA RAJNENERGIJU: "Jarčevi" prpoustili priliku da pobednu iz zone ispadanja

O. M.

20. 01. 2024. u 08:43

BORUSIJA iz Dortmunda gostuje Kelnu u okviru 18. kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra ove subote od 15 časova i 30 minutnlj "Rajnenergi stafionu".

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ДОРТМУНД ПОБЕДИ НА РАЈНЕНЕРГИЈУ: Јарчеви прпоустили прилику да победну из зоне испадања

Tanjug/ap

U prethodnom kolu Borusija je savladala Darmštat koji je tako ostao usamljen na dnu tabele jer je Keln remijem sa Hajdenhajmom pobega oza bod.

Da su pobedili. "jarčevi" bi pobegli i iz zone direktnog ispadanja, jer je i Majnc odigrao samo nerešeno sa Volfsburgom. Ovako su "kockasti" ostali ispred njih, na mestu koje vodi u baraž za popunu Bundeslige, zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Dejvi Selke je postigao prvi golna utakmici, ali je Hajdenhajm izjednačio u drugom poluvremenu preko Adrijana Beka. Ekipa Tima Šulca, koja je pobedila samo jednom u poslednjih devet utakmica, ostala jetime na sedamanestoj poziciji na tabeli, izjednačena sa Majncom i sa tri boda zaostatka za Union Berlinom koji je na petnaestom mestu i što je veoma loša vest za Darmštat, Majnc i Keln - igra u sve boljoj formi.

Keln se suočava sa izazovnim periodom zbog dva embarga na transfere uvedena nakon odluke Suda za arbitražu u sportu. Šulc tako ima težak zadatak da od igrača s kojima trenutno raspočaže izvuče najbolje što imaju kako bi Keln izbegao ispadanje.

Domaći teren bio je od velikog značaja za "jarčeve" u poslednje vreme, jer su šest od 11 bodova osvojili na oslednjih pet utakmica koje su igrali na "Rajnenergiju". U tom periodu izgubili su samo od minhenskog Bajerna, ali je problem što nisu useli da pobede rival u borbi za opstanak, ekipu Majnca, s kojom su remizirali bez golova.

Odsustvo Dejvija Selkea, Luke Valdšmita, Marka Uta i Dejana Ljubičića, i neizvesnost oko nastupa Lirta Pačarade stvaraju izazove. Štefen Tiges će verovatno dobiti šansu u napadu, uz podršku Jana Tilmana, Florijana Kajnca i Lintona Mejna.

Posle šest utakmica bez pobede trener Borusije iz Dortmunda Edin Terzić bio je pod pritiskom pred utakmicu protiv Darmštata. Ipak, ubedljiva pobeda od 3:0, koju su obezbedili Julijan Brandt, Marko Rojs i Jusufa Mukoko vratila je "crno-žute" u borbu za prve četiri pozicije. 

Istina, još uvek su izabranici Edina Terzića van tog društva, na petoj poziciji, ali zahvaljujući porazima Lajpciga i Štutgarta sada na samo tri boda od četvrte pozicije. Uostalom, Bundesliga je u konkurenciji da dobije i peto mesto u Ligi šampiona, po novim pravilima Uefe u proširenom sistemu takmičenja elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Dortmund ima povoljan raspored u narednih osam kola kada igra sve protiv timova koji su van prvih šest.

Rajnenergi stadion nije u poslednje vreme donosio sreću Dortmundu koji ovde nema pobedu na poslednja tri gostovanja, što je drugi najduži niz bez trijumfa Dortmunda na nekom gostovanju - samo protiv Bajerna imaju duži.

Dodatni izazov predstavlja zdravstveni bileten, pošto su Niko Šloterbek, Karim Adeiemi, Feliks Nmeka i Džulijen Rajerson povređeni. Sebastijan Ale i Remi Bensebaini su na Afričkom kupu nacija. Mats Humels i Marko Rojs su takođe pod znakom pitanja. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)