OSVETA SE SLUŽI TOPLA? Atletiko dočekuje Real samo pet dana posle poraza u polufinalu Superkupa

O. M.

18. 01. 2024. u 08:35

MADRIDSKI Atletiko ugostiće gradskog rivala Real u osmini finala španskog Kupa kralja. Utakmica se igra ovog četvrtka od 21 čas i 30 minuta na stadionu "Metropolitano".

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ТОПЛА? Атлетико дочекује Реал само пет дана после пораза у полуфиналу Суперкупа

FOTO: AP

Ovaj susret dolazi samo osam dana nakon što su isti rivali odigrali neverovatan meč u polufinalu Superkupa Španije, na kome je viđeno čak osam golova.

Izabranici Karla Ančelotija trijumfovali su sa 5:3 na putu do titule u Rijadu. Bila je to prva od dve titule koju se "blankosi" nadaju da će ove sezone preoteti najvećem rivalu Barseloni. Druga je naravno titula šampiona Španije, a povrh toga, svi u Realu žele i da odbrane pehar Kupa kralja.

Za pobedu od 5:3 nad "jorgandžijama" u Rijadu bio im je potreban produžetak. Atletiko je poveo već u šestom minutu, ali je do isteka pola časa igre Real preokrenuo, da bi se na odmor ipak otišlo sa rezultatom 2:2 na semaforu.

"Jorgandžije" su do nove prednosti stigle autogolom Ridigera u 78. minutu, a produžetke je doneo Karvahal izjednačenjem u 87. minutu. Isti igrač asistirao je Žoseluu koji je uz pomoć Stefana Savića pogodio za 4:3 u 116. minutu, a šest minuta kasnije Žoselu je uposlio Brahima Dijaza za konačnih 5:3.

U prethodnoj rundi Kupa kralja Atletiko je bio bolji od Luga sa 3:1, Do sredine drugog dela igre bilo je 1:1, a onda je na scenu stupio Memfis Depaj i sa dva gola "rešio" trećeligaša.

To je bila tek druga pobeda u šest utakmica Atletika u poslednjih tačno mesec dana, jedino su još savladali Sevilju sa 1:0 kod kuće.

Atletiko je prošle godine ispao od Reala u četvrtfinalu, a sezonu pre te izgubili su od Sosijedada u osmini finala. U sezonama 2019/20. i 2020/21. ispadali su u trećem, odnosno drugom kolu od trećeligaša, a poslednji pehar osvojili su 2013. godine.

Atletiko je naneo jedini poraz Realu ove sezone, a da su jorgandžije možda i najteži protivnik "blankosima" pokazalo je finale Superkupa u kome je Vinisijus Žunior het-trikom uz pomoć Rodriga i Džuda Belingama naneo težak poraz Barseloni od 4:1. Robert Levandovski postigao je počasni pogodak za šampiona Španije koji je tako ostao bez jednog od trofeja koje je branio, a kako stoje stvari na tabeli La lige, pitanje je vremena kada će se odreći i drugog.

Pre odlaska u Rijad po 13. pehar Superkupa, Real je počeo odbranu titule u Kupu kralja, pobedom od 3:1 nad niželigašem Arandinom.

Izabranici Karla Ančelotija ne znaju za porazu već 21 takmičarsku utakmicu, ali na Metropolitanu imaju samo jednu pobedu na poslednjih pet gostovanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!