"DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA" OPET BEZ PUBLIKE: Prošli duel na "Karaiskakiju" prekinuo je Italijan u 55. minutu

O. M.

17. 01. 2024. u 11:34 >> 11:34

GRČKI "večiti neprijatelji" Olimpijakos i Panatinaikos sastaće se ove srede od 20 časova u revanšu osmine finala Kupa na stadionu "Jorgos Karaiskakis" u Pireju pred praznim tribinama. Prva utakmica pre sedam dana na stadionu "Apostolos Nikolaidis" završena je rezultatom 1:1.

ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА ОПЕТ БЕЗ ПУБЛИКЕ: Прошли дуел на Караискакију прекинуо је Италијан у 55. минуту

Foto: Profimedia

Stadion "Jorgos Karaiskakis" bio je pre tri meseca poprište pravog fudbalskog rata koji je kulminirao kada je petarda, bačena sa dela tribina gde se nalaze najvatrenije pristalice Olimpijakosa, eksplodirala pored defanzivca gostujuće ekipe Huankara i povredila mu oko.

Inače, rezultat i tog meča bio je 1:1 prilikom prekida koji se desio u 55. minutu utakmice koju je sudio Italijan Mareska. 

Epilog je bio službenih 3:0 za Panatinaikos i oduzimanje jednog boda Olimpijakosu, posle čega su kola krenula nizbrdo za crveno-bele. Ne samo da su izgubili lidersku poziciju nego su pokvarili do tada vrlo dobru formu i u međuvremenu pali na četvrto mesto, sa trenutnih šest bodova zaostatka za Panatinaikosom i PAOK-om, odnosno četiri za trećeplasiranim braniocem šampionske titule AEK-om.

U poslednjih deset kola Pirejci su osvojili 17 bodova, sedam manje od PAOK-a, odnosno po pet manje od Panatinaikosa i AEK-a. Posle službenih 0:3 od Panatinaikosa izgubili su i od AEK-a i od PAOK-a kod kuće. Pre tri dana teškom mukom, sa 3:2 su savladali najlošiju ekipu u Ligi, Kisifiju, i to golom u 85. minutu utakmice. Treba istaći da su do kraja prvog poluvremena vodili sa 2:0, a onda su ostali bez isključenog Panajotisa Retsosa.

Ta pobeda donela je dve dobre stvari za Olimpijakos, prekinuta je serija od četiri utakmcie bez pobede i smanjen zaostatak za Panatinaikosom i AEK-om koji su u međusobnom susretu odigrali nerešeno (2:2).

S druge strane, Panatinaikos je u seriji od pet utakmcia bez poraza. Posle tri pobede usledila su dva remija, protiv AEK-a 2:2 u gostima, kada je šampion spasio bod u šestom minutu zaustavnog vremena golom Garsije sa bele tačke, i protiv Olimpijakosa u prvom duelu kada je Joanidis doneo izjednačenje u 65. minutu iako su "zeleni" bili bolji rival veći deo utakmice.

Panatinaikos je ostvario sedam pobeda, jednu nerešenu i dva poraza u poslednjih deset kola. Kiksnuli su nedavno protiv Atromitosa (2:3) i krajem novembra protiv Arisa (0:2). Panatinaikos je kod kuće pobedio sve osim dve utakmice. Izgubio je sa 2:1 od AEK-a i odigrao 2:2 protiv PAOK-a. Zanimljivo je da je i skor u gostima isti takav u deset utakmica. 

Ovo je inače prvi susret „večitih neprijatelja“ u Kupu još od sezone 2007/08 kada su se sastali takođe u osmini finala. Tada se igrala samo jedna utakmica a Olimpijakos je na putu do trofeja slavio sa 4:0 kao domaćin.

Na poslednjih deset susreta u svim takmičenjima skor je 4:1 za Panatinaikos, uz pet neodlučenih. Olimpijakosova jedina pobeda u ovom periodu datira iz avgusta prošle godine kada je golom Olega Rjabčuka pobedio sa 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024