ALŽIR SLOVI ZA JEDNOG OD GLAVNIH FAVORITA NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: ''Zeleni'' ne bi trebali da imaju problema na startu takmičenja

V.M.

15. 01. 2024. u 14:57 >> 14:57

U okviru grupe ''D'' Afričkog kupa nacija gledaćemo duel između Alžira i Angole (21.00).

АЛЖИР СЛОВИ ЗА ЈЕДНОГ ОД ГЛАВНИХ ФАВОРИТА НА АФРИЧКОМ КУПУ НАЦИЈА: Зелени не би требали да имају проблема на старту такмичења

Foto: Profimedia

Alžirci su razočarali na poslednjem izdanju Afričkog kupa nacija kada su kao branioci titule šokantno ispali u grupnoj fazi i minimalan cilj biće im da se plasiraju u nokaut fazu.

Realno gledano imaju jedan od najboljih timova na takmičenju i dosta se očekuje od Mareza i družine koji sigurno poseduju kvalitet za borbu za neko od prva tri mesta.

To su i pokazali u poslednje vreme jer su neporaženi na minulih 13 utakmica u kojima su ostvarili impresivnih deset pobeda uz samo tri odigrana remija.

''Zelene'' će sa klupe predvoditi Belmadi koji je na toj funkciji još od 2018. godine, a pamti se i kada je pred Afrički kup nacija 2019. izjavio da će njegova ekipa osvojiti takmičenje, što je i bio slučaj.

Pred ovo izdanje nije toliko siguran u svoju četu i rekao je da ima nekoliko reprezentacija koje su veći favoriti od ''pustinjskih ratnika''.

Rival na otvaranju grupe ''D'' biće im Angola koja se nakon dva propuštena turnira vraća na Afrički kup nacija i pokušaće da se dokopa nokaut faze po prvi put još od 2010. godine. 

Iako nominalni gosti nemaju neka zvučna imena u svom sastavu, Pedro Gonkalveš je napravio solidan sastav koji može da namuči sve protivnike sa kojima se susretne na turniru.

U generalnoj probi Angola je savladala reprezentaciju Bahreina sa 3:0, a zanimljivo da je pre toga na četiri uzastopna meča igrala 0:0 (dva puta sa Kongom i po jedanput protiv Mauricijusa i Zelenortskih Ostrva).

Pored ovih reprezentacija u grupi ''D'' će igrati još Burkina Faso i Mauritanija.

Po imenima Alžir je znatno kvalitetniji od večerašnjeg rivala jer u svom sastavu ima igrače poput Mareza, Benasera, Aita Nurija... i zato verujemo da će pobedom otvoriti Afrički kup nacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)