VLAHOVIĆ NOSI JUVENTUS NA LEĐIMA: Dušan je već jednom presudio ''kanarincima'' ove sezone, da li će to ponovo biti slučaj?

V.M.

11. 01. 2024. u 11:02 >> 11:02

U četvrtfinalu Kupa Italije razigrani Juventus će dočekati Frozinone koji je počeo da posrće nakon veoma dobrog otvaranja sezone. Meč se igra na ''Alijanc stadionu'' sa početkom u 21.00.

ВЛАХОВИЋ НОСИ ЈУВЕНТУС НА ЛЕЂИМА: Душан је већ једном пресудио канаринцима ове сезоне, да ли ће то поново бити случај?

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu Serije A Juventus je gostovao u Salernu, odakle se vratio sa tri boda. Heroj tog trijumfa bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je sjajnim udarcem glavom u sudijskoj nadoknadi doneo tri boda "staroj dami".

Najbolji strelac ekipe je pre toga na bizaran način asistirao Ilingu Junioru koji je poravnao rezultat nakon uvodnog pogotka Mađorea, tako da je Vlahović bio glavna karika veoma bitnog preokreta kojim je Juventus ostao na minus dva u odnosu na vodeći Inter i sigurno je da nas u nastavku sezone očekuje velika borba za Skudeto.

Što se tiče samog Kupa Italije, Juve je istorijski najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju. Osvajao ga je u čak 14 navrata, a poslednji put kada mu je to pošlo za rukom bilo je 2022. godine.

U ovosezonskom izdanju odiseju je započeo pre sedam dana ubedljivim trijumfom nad Salernitanom od 6:1, a danas će za rivala imati Frozinone kojeg je već savladao u prvenstvu krajem decembra.

Tada je viđena jedna veoma neizvesna utakmica u kojoj je Alegrijev meč-viner ponovo bio Dušan Vlahović. Srbin je ušao u igru pri rezultatu 1:1 i u 81. minutu je postavio konačnih 2:1, takođe udarcem glavom.

Sa druge strane, ''kanarinci'' su u veoma lošem ritmu. Osvojili su samo jedan bod na poslednjih šest ligaških utakmica, ali zbog dobrih igara iz uvodnog dela sezone se nalaze izvan zone ispadanja na 15. mestu sa pet poena prednosti u odnosu na Veronu koja je prva ekipa ispod crte.

Taj pad u igri je bio i donekle očekivan za četu Euzebija di Frančeska koja je igrala iznad svih očekivanja, ali italijanski stručnjak mora da pronađe način da prodrma ekipu kako se ne bi našli u borbi za opstanak u drugom delu kampanje.

U decembru mesecu su uspeli da ostvare jednu pobedu i to poprilično impresivnu u kojoj su sa 4:0 slavili na ''Dijego Armando Maradoni'' protiv Napolija u osmini finala kupa. Taj trijumf im je pokazao da mogu da iznenade u ovom takmičenju, tako da će i pored loših rezultata imati određeno samopouzdanje pred večerašnji susret.

Ipak, ono što im drastično smanjuje šanse da mogu do novog iznenađenja je činjenica da će biti bez Kaja Žorža i Barenčee koji su dovedeni na pozajmicu iz Juventusa i zbog toga ne mogu igrati protiv svog ''matičnog'' kluba. Pored njih meč će propustiti i Ojono, Markiza i Baez.

Dosta je bolja sitaucija u redovima domaćina jer će Alegri ponovo na raspolaganju imati Kjezu i Lokatelija, ali će i dalje biti bez Keana, Rabioa i De Šilja.

Stara dama je u velikom naletu i verujemo da će to iskoristiti i plasirati se u polufinale gde ih čeka Lacio koji je u jučerašnjem Derbiju prestonice savladao Romu minimalnim rezultatom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave