BRENTFORD JE OSAKAĆEN NEIGRANJEM VELIKOG BROJA PRVOTIMACA: Vukovi su to iskoristili pre devet dana, mogu li opet?

V.M.

05. 01. 2024. u 07:32

U trećem kolu FA kupa gledaćemo premijerligaški obračun u prestonici gde će Brentford ugostiti Vulverhempton (20:15).

БРЕНТФОРД ЈЕ ОСАКАЋЕН НЕИГРАЊЕМ ВЕЛИКОГ БРОЈА ПРВОТИМАЦА: Вукови су то искористили пре девет дана, могу ли опет?

FOTO: EPA

Tomas Frank proživljava svoj najteži period kao šef Brentforda od kada je zaseo na klupu krajem 2018. godine, njegova četa se nalazi u katastrofanoj formi i poražena je na čak sedam od svojih poslednjih osam ligaških duela.

Poslednji koji se naplatio kod ''pčelica'' bio je gradski rival Kristal palas. Uprkos tome što su poveli u drugom minutu preko Luisa Potera, današnji domaćini su se raspali u nastavku igre i duo Olise-Eze je poveo ''orlove'' ka rutinskoj pobedi (3:1).

To je bio peti uzastopni poraz za Brentford, ukupno deseti ove sezone, a vredi napomenuti da su na čak sedam od tih deset mečeva primali dva ili više gola.

Brentford je sakupio samo 19 bodova iz isto toliko odigranih mečeva i nalazi se na razočaravajućem 16. mestu, a ukoliko danski stručnjak ne uspe da prodrma svoju ekipu moraće da krene da razmišlja o borbi za opstanak jer imaju samo četiri boda više od novajlije Lutona koji je prvi tim ispod crte.

Šansu da okrenu list i započnu 2024. pobedom imaće večeras protiv Vulverhemptona, ali tradicija nije na njihovoj strani jer su goste savladali samo jedanput na poslednjih devet međusobnih duela, a koliko su ''vukovi'' u boljoj formi videli smo pre devet kada su u okviru Premijer lige slavili sa 4:1 protiv ''pčelica''.

Vulvsi su u stilu završili 2023. godinu slavivši na tri vezana premijerligaška duela sa gol-razlikom 9:2 na tim mečevima, a poslednja žrtva bio im je Everton koji je rutinsi savladan sa 3:0.

Menadžer Gari O'Nil radi sjajan posao sa ekipom za koju su mnogi predviđali da će imati problema sa opstankom, ali oni su trenutno 11. sa čak 13 poena više od Lutona, a na sve to zaostaju četiri boda za sedmoplasiranim Brajtonom sa kojim igraju krajem meseca i mogu se uključiti u borbu za mesta koja vode u Evropu iduće godine.

Boljka ove sezone su im igre na strani, osvojili su samo deset bodova na isto toliko gostovanja ove sezone, ali kod kuće je drugačija priča i neporaženi su na svom ''Molinjuu'' još od septembra.

Što se tiče FA kupa, oba tima danas započinju takmičenje, a bar jedan od njih će nadjačati prošlosezonski rezultat kada su eliminisani u trećem kolu.

Jedan od glavnih razloga za slabe igre domaćina možemo naći u odsustvima ključnih igrača poput povređenih Mbuema, Henrija, Hikija, Šadea, Dasilve, Ajera, Baptista i naravno suspendovanog Ajvana Tonija i Bena Mia.

Sa druge strane, Vulvsi pate zbog Afričkog i Azijskog kupa nacija, pa će u narednom periodu biti vez Hvan He Čana, Aita Nurija i Bubakara Traorea. Uz njih, večerašnji meč propustiće i Mario Lemina.

Očekujemo reakciju fudbalera Brentforda nakon pomenutog poražavajućeg poraza od današnjeg rivala, ali forma gostiju se ne treba zaboraviti i zato predlažemo da oba tima postižu gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)