KUP TAKMIČENJA SU MORINJOVA SPECIJALNOST: Roma se sveti ''tigrovima'' za poraz iz prošle sezone

V.M.

03. 01. 2024. u 07:55

''VUČICA'' svoje učešće u Kupu Italije započinje od osmine finala u kojoj će ugostiti svog prošlogodišnjeg dželata, Kremoneze. Meč se igra na ''Olimpiku'' sa početkom u 21.00.

КУП ТАКМИЧЕЊА СУ МОРИЊОВА СПЕЦИЈАЛНОСТ: Рома се свети тигровима за пораз из прошле сезоне

Foto Profimedia

Roma je imala dosta turbulentan prvi deo sezone u kojem je pružala promenljive partije. Cilj je svakako povratak u Ligu šampiona nakon nekoliko godina odsustva, ali posle poraza od Juventusa proteklog vikenda pala je na sedmo mesto tabele Serije A i zaostaje pet bodova za četvrtoplasiranom Violom.

Ipak, još jedan način preko kojeg može do Lige šampiona je Liga Evrope u kojoj je zauzela drugo mesto u svojoj grupi, pa će na proleće igrati u šesnaestini finala takmičenja gde je očekuje repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala i obračun sa Fejenordom.

Što se tiče samog Kupa Italije, on je verovatno najbolja šansa đalorosima za trofej ove sezone. Tradicionalno gledano to je takmičenje koje najviše ''paše'' Romi, osvajala ga je devet puta u svojoj istoriji i jedino je Juventus uspešniji po tom parametru sa 14 titula.

Morinjo najviše voli upravo ovakva takmičenja, nokaut fazu u kojoj jedan meč odlučuje sve i sigurno je da će dobro pripremiti svoje izabranike koji će imati motiv više.

Naime, prošle sezone vučica je imala izgledne šanse da osvoji svoj deseti kup, žreb joj se otvorio, ali je iznenađujuće zaustavljena u četvrtfinalu upravo od Kremonezea koji je slavio na ''Olimpiku'' sa 2:1, tako da će domaćin biti oran da se osveti za taj neočekivani poraz.

Sa druge strane, gosti su se nakon izleta u Seriji A vratili u Seriju B gde i realno pripadaju po individualnom kvalitetu igrača. 

Ide im solidno, sakupili su 32 boda do sada i zauzimaju peto mesto na tabeli, tako da se nalaze u grupi ekipa koje će se boriti za mesta koja vode nazad u elitu.

Poslednji meč odigrali su pre sedam dana i poraženi su od Palerma u veoma zanimljivoj utakmici sa 3:2.

Za razliku od Rome, ''tigrovi'' su već odigrali dva meča u Kupu Italije i oba meča su pobeđivali nakon produžetaka. Prvo su bili bolji od Krotonea (3:1), a zatim su izbacili Čitadelu (2:1).

Prošle sezone su dogurali do polufinala gde su poklekli protiv Fiorentine, a na putu do njega izbacili su velikane poput Napolija i Rome, tako da će sigurno imati određenu dozu samopouzdanja pred večerašnje gostovanje u prestonici.

''Vučica'' za vikend ima jako bitan prvenstveni meč sa Atalantom i očekuje se da Morinjo napravi veliki broj izmena u startnoj postavi i italijanski mediji veruju da će se u startnoj postavi naći igrači poput Belotija, Azmuna i ostalih koji nisu dobijali mnogo šansi u dosadašnjem toku sezone.

I pored toga, kvalitet je na strani ''đalorosa'', a mi očekujemo da to i dokažu na terenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)