SITI JE U OZBILJNOJ KRIZI: Može li svetska titula da pokrene ''građane''?

V.M.

19. 12. 2023. u 10:15

U polufinalu Svetskog klupskog prvenstva, Urava redsi i Mančester siti će ukrstiti koplja na ''King Abdulah sports sitiju'' u Džedi (19.00).

СИТИ ЈЕ У ОЗБИЉНОЈ КРИЗИ: Може ли светска титула да покрене грађане?

Tanjug/AP

Mali odmor od obaveza u Premijer ligi je svakako dobro došao za Gvardiolinu četu koja se nalazi u velikoj krizi. Na poslednjih šest ligaških mečeva Siti je ostvario samo jedan trijumf, uopšte ne liči na sebe, a proteklog vikenda je ispustio dva gola prednosti protiv Palasa na ''Etihadu'' (2:2).

Svakako da je izostanak Erlinga Holanda dosta oslabio ekipu, ali odgovornost bi trebalo i da preuzmu defanzivci ekipe koji nisu sačuvali mrežu na poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Holand je doputovao sa ekipom na takmičenje, ali verujemo da Gvardiola neće žuriti da ga ubaci igru, najavio je da će to učiniti na nekom od mečeva ako Norvežanin bude u mogućosti da igra, a dobra vest je i da se na treninge vratio ponajbolji igrač ekipe, Kevin de Brujne.

Svetsko klupsko prvenstvo može poslužiti kao odskočna daska za građane koji su tradicionalno proteklih godina u ovo doba sezone ''davali'' gas i nizali pobede.

Siti debituje na ovom takmičenju, a nema boljeg menadžera koji može da ga vodi na njemu jer ga je Gvardiola već osvajao u tri navrata kao trener Barselone i Bajerna.

Za rivala imaće osvajače azijske Lige šampione Urava redse, koji su prošle sezone osvojili svoju četvrtu titulu prvaka Azije.

Japanci dočekuju ovaj meč u solidnoj formi, slavili su na tri od poslednja četiri duela, ali svakako da su veliki autsajderi protiv ''građana''.

Menadžer Maćej Skorza napušta tim nakon ovog takmičenja, a zanimljivo je da je Poljak jednom u svojoj karijeri savladao Gvardiolu kao trener Visle Krakov kada je u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona bolja bila Barselona (1:0, 0:4).

Pobednika večerašnjeg meča u finalu čeka obračun sa Fluminenseom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Al Ahlija.

Siti je mnogo kvaliteteniji tim i ne bi smeo da ima problema na današnjem duelu.

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)